Sportszemle — 2016/10/12 at 06:30

Sportszemle 2016.10.12.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


„Két választása van a magyar cselgáncsnak” | 24.hu

Nyolc magyar cselgáncsozó jutott ki a riói olimpiára, de nem sikerült érmet szerezniük, amit a szakma egyértelmű kudarcként könyvel el. Az egyik induló, Tóth Krisztián emlékezetes nyilatkozatot adott a kiesése után, azt mondta: őt agyonnyomta a tét. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke a Magyar Időknek nyilatkozva beszélt az okokról.

Van csapatsport, amibe érdemes milliárdokat tenni

Felemásra sikeredett a magyar csapatsportokban ez az év. Néhány sportág leégett, mások viszont váratlanul feltámadtak. Megnéztük, hol tart a hat legnépszerűbb csapatsportban az utánpótlás. Mire számíthatunk egy esetleges budapesti olimpián ezekben a sportágakban? Aminek örülni kell és lehet is: A labdarúgók 1972 után jutottak ki az Eb-re, és csoportgyőztesként nyolcaddöntőt játszottak.

Belebukott a riói szereplésbe a Magyar Olimpiai Bizottság

Belebukott a riói szereplésbe a Magyar Olimpiai Bizottság – A kormány átszervezi a sportot, a MOB-tól a Balog-minisztériumhoz kerül a pénzosztás, mert Orbán Viktor nem elégedett a 8 arannyal. Már Rióban felmerült a módosítás, most már itt a törvénytervezet is. A MOB szerepe formálissá válik.

Tehermentesítik a MOB-ot a sporttörvény módosításával

A sporttörvény módosításával átalakul, és a sportállamtitkársághoz kerül a Magyar Olimpiai Bizottságtól a sport teljes körű igazgatása és finanszírozási rendszere, miáltal a feladat- és hatáskörök módosulnak, így jelentősen tehermentesül a MOB – jelentette ki a sportért felelős államtitkár. Szabó Tünde…

Kosárlabda: Rátgéber László 50 éves – NSO

Ma ötvenéves Rátgéber László kilencszeres bajnok mesteredző, az egyetlen kosárlabdatréner, aki magyar női és férfi szövetségi kapitányként is dolgozott. Rátgéber László a magyar kosárlabdázás legendája (Fotó: ns/archiv) „Nem lesz most buli, valószínűleg a hétvégén történik majd valami, amiről én még nem tudok. Csak annyit mondtak, hogy szombaton ne menjek meccsre.

Nem tetszett a stílusa, kizárták a klubból a fradisták – 444

„A stílussal van a baj, meg nem mindig fontos, hogy az igazságot kinyilvánítsátok.” Kiváló cseh típusú filmvígjáték főszereplői lehetnének a Ferencvárosi Torna Club Baráti Körének vezetői, akik nem elég, hogy koncepciós eljárás keretében akarnak kizárni egy ismert tagot a baráti körből, de ezt még be is vallják, sőt bele is írták az általuk megszerkesztett jegyzőkönyvbe.

Az MSZP is megszavazta: titkos a focicsapatoknak csorgatott pénz

Szokásosan erőltetett menetben kedden megszavazta az Országgyűlés a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn benyújtott törvényjavaslatát, amely adótitokká tenné a többi között azt, hogy melyik cég mennyi társaságiadó-kedvezményt csorgat a focicsapatoknak, például a Puskás Akadémiénak. A törvény szerint az adakozók közül pedig csak a közintézményeknek és állami cégeknek kell majd közölniük teljes körűen, hogy mennyit ajánlottak fel ezekre a célokra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CR kiütötte Messit, avagy 2016 legjobban kereső sportolói

A Forbes magazin minden évben összeállítja a Legjobban kereső sportolók listáját. A top 100 legjobban kereső sportolót idén 23 ország...

Close