küzdősportok, Sportmarketing — 2016/10/05 at 09:30

Filmsztárokkal és zenészekkel bővült a UFC tulajdonosi köre

by

Egyszerre egy rakás híres ember szállt be a világ legdinamikusabban növekvő küzdősport sorozatába. A UFC júliusban 4 milliárd dollárért cserélt gazdát, a neves személyiségeket az új tulajdonos vonta be az üzletbe.

Hosszú a lista azokról a híres emberekről, akik az Ultimate Fighting Championship [UFC] friss befektetői lettek. Találunk köztük sportolókat – Maria Sharapova, Li Na, a Williams testvérek (tenisz), Tom Brady, Cam Newton (amerikaifoci) -, zenészeket – Adam Levine, Anthony Kiedis, LL Cool J -, színészeket – Sylvester Stallone, Ben Affleck -, és tévés személyiségeket egyaránt – Conan O’Brien, Jimmy Kimmel.

Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers énekese egy UFC-gálán.

Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers énekese egy UFC-gálán.

Mint ismeretes, a dinamikusan növekvő UFC küzdősport sorozatot júliusban 4 milliárd dollárért vásárolta meg a WME-IMG vezette befektetői csoport. A szórakoztatóiparban érdekelt WME-IMG a UFC irányításában is aktív szerepet vállal, míg a tranzakcióban részt vevő többi cég inkább a háttérben maradást maradás mellett döntött. Ari Emmanuel, a WME-IMG egyik vezetője olyan hírességeket keresett meg az ügyfeleik közül a részesedés vásárlási lehetőséggel, akikről tudta, hogy figyelemmel követik a sportág eseményeit.

Conor McGregor, a UFC egyik legnagyobb sztárja Jimmy Kimmel műsorában

Conor McGregor, a UFC egyik legnagyobb sztárja Jimmy Kimmel műsorában

Pénzügyi részleteket nem hoztak nyilvánosságra, de az amerikai ESPN sportcsatorna szakértői szerint legalább 250 ezer dolláros befektetésekről van szó fejenként. A UFC ezzel a lépéssel tovább erősíti márkájának a sportot és a szórakoztatást magába olvasztó jegyeit.

Forrás: wsof.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.10.05.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close