labdarúgás, Sportmarketing — 2016/10/04 at 11:50

Akár arab sátrakban is aludhatnak majd a katari vb szurkolói

by

Egyedi szálláshelyek kialakításán dolgoznak a 2022-es katari labdarúgó világbajnokság szervezői. A sivatagban jellemző arab sátrakból terveznek szurkolói falut építeni.

Különleges ötlettel állt elő a 2022-es katari labdarúgó világbajnokság rendezéséért és örökségének gondozásáért felelős szervezet. Autentikus kulturális élményt szeretnének nyújtani az országba látogató szurkolóknak, ezért egy 300 ezer négyzetméteres területen 650 arab sátorból álló zónát kialakítását tervezik. A 300 átmeneti és 350 fix építményből álló komplexum kétezer szurkoló számára biztosítana szálláshelyet. Az első ilyen szurkolói falu helyét Katar déli részén, a jelenleg építés alatt álló Al Wakrah Stadion közelében jelölték ki.

al-wakrah-stadion-tavlati

Az Al Wakrah Stadion környezete

Ha a pilot projekt beválik, akkor további helyszínek is szóba jöhetnek hasonló zónák kialakítására. A szervezők összességében öt szurkolói falut üzemeltetnének a világbajnokság ideje alatt, és mindegyiket különböző tematika jellemezné, például a homokdűnék és a tenger (ez lesz a pilot projekt tematikája), vagy a katari és közel-keleti történelem. A szurkolói falukban a szórakoztatás is fontos szerepet játszana a torna idején, amit óriáskivetítőkkel és különböző programokkal biztosítanának.

al-wakrah-stadium

Az Al Wakrah Stadion látványterve

Ezek a szálláshelyek a hagyományos hotelek kínálata mellett kerülnek fel a palettára és a fenntarthatóság jegyében olyanra tervezik őket, hogy a torna után állandó használatba lehessen venni. A zónák teljeskörű szolgáltatást nyújtanak, kereskedelmi egységekkel és egészségügyi ellátással. Az alacsony költségvetésből gazdálkodó szurkolók és a luxus igényekkel rendelkezők egyaránt megtalálják majd itt a számításaikat.

al-wakrah-stadion-kivilagitva

Az Al Wakrah Stadion kivilágítva

A FIFA 60 ezer szálláshely biztosítását írja elő a rendező ország számára a labdarúgó világbajnokság hivatalos személyeinek és szurkolóinak fogadására. Jelenleg Katarban ennek a harmada található, többségük ötcsillagos szállodákban. A számítások szerint még a most zajló gyors ütemű építkezések ellenére is csak hozzávetőlegesen 46 ezer szálláshely készülhet el 2022-re. Ezek kiegészítésre gondolkozik a szervezőbizottság különböző alternatívákon. Az arab sátrak mellett óceánjáró hajók is szóba jöhetnek, amelyek a Katari Turisztikai Hivatal szerint a partok mellett horgonyoznának, további 12 ezer szurkolónak biztosítva szállást, 6 ezer szobában.

Forrás: gulf-times.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.10.04.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close