Sportszemle — 2016/09/28 at 06:30

Sportszemle 2016.09.28.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Rasmussen Eb-elődöntőbe jutna Görbiczékkel

Újabb három évig, 2017-től 2019-ig Budapest adhat otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. A sportág bekerült a Nemzeti Alaptantervbe, októbertől 3000 pedagógus képzését kezdik el a szivacskézilabda iskolai oktatására. Kim Rasmussen keretet hirdetett, a női szövetségi kapitány elődöntőbe jutna a decemberi, svédországi Európa-bajnokságon.

Nem nagyon éri meg olimpiai bajnokot nevelni

Kenderesi „Sajtburesz” Tamás, Kapás Boglárka, Imre Géza, Hosszú Katinka, Márton Anita, Szász Emese. Csak néhány név azok közül, akik érmet szereztek a 2016-os riói olimpián, és ezért azóta pénzbeli juttatásban részesülnek. Ahogy azt már a Nol.hu korábban kiszámolta, a riói érmek és a pontszerző helyek után járó egyszeri jutalom 1,2 és 35 millió forint között mozog.

Döbbenetes betonfal a csodálatos új MTK-stadionban

A képeket megpillantva csak annyit tudtunk mondani: ez kész. Mármint nem a 3,95 milliárd forintból épülő Hidegkúti Nándor Stadion – persze az is -, hanem ahogy kinéz. A kapuk mögött ugyanis lelátó helyett egy irgalmatlan betonfalban végződik a pálya, a végtelen szürke fal ráadásul a képek szerint igen közel húzódik az alapvonalhoz.

Vízi: gálameccsel búcsúztatják Biros Pétert Egerben – NSO

Október 9-én, vasárnap az egri Bitskey Aladár uszodában rendezik meg Biros Péter búcsúmeccsét – jelentette be az Egri Vízilabda Klub ügyvezetője kedden a hevesi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón. A klub nagyszerű kampányfilmmel hangol a búcsúmeccsre – tudtuk meg a waterpolo.hu Facebook-oldaláról.

Márton Anita az az Év európai női atlétája lehet

A súlylökő Márton Anita bekerült az Év európai női atlétája címre jelölt tíz versenyző közé, így október 5-ig rá is lehet szavazni. A 27 éves dobó jelölése nem meglepetés, mivel idén a fedettpályás világbajnokságon és a szabadtéri Európa-bajnokságon ezüst-, míg a riói olimpián – 19,87 méteres országos csúccsal – bronzérmet nyert.

Élklubok álltak a mellrák elleni küzdelem mögé

A MAC Budapest jégkorong- és a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, továbbá a Magyar Amerikai Futball Szövetség is a mellrák elleni küzdelem mögé állt. A tengerentúli amerikaifutball ligában (NFL) évek óta megszokott módon az október a rózsaszín hónap. A magyar Steelers.hu oldal szerkesztői ennek mintájára az egymást követő hatodik évben is meghirdették jótékonysági akciójukat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A FIFA feloszlatta a rasszizmus elleni munkacsoportját

Az indoklás szerint a szervezet beteljesítette az átmeneti feladatait, ezért nincs már rá szükség. Nem mindenki ért egyet a döntéssel.

Close