olimpia, Sportpolitika — 2016/09/28 at 15:10

Mihók Attila veszi át a budapesti olimpiai pályázat vezetését

by

Október közepétől a korábban a Mediaworks-öt és a Ringiert is irányító szakember áll a Budapest 2024 élére. Mihók Attila a személyes okok miatt távozó Fekete Miklóst váltja a poszton.

Október 15-től Mihók Attila lesz a 2024-es budapesti olimpiai pályázat előkészítését végző Budapest 2024 Zrt. új vezérigazgatója. A szakember addig jelenlegi pozíciójában, stratégiai főtanácsadóként tesz a kandidálás sikeréért.

Fotó: Mohai Balázs (MTI )

Fotó: Mohai Balázs (MTI )

Mihók Attila hosszú ideig a hazai médiapiac egyik legfontosabb vezetője volt. 15 évig dolgozott a Ringier magyarországi leányvállalatánál. 2007 és 2014 között a cég élén állt, 2010-től párhuzamosan a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatói feladatait is ellátta, majd a Ringier és az Axel Springer érdekeltségeinek összevonásából létrejött Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója volt a vállalattól való 2015. májusi távozásáig.

A Budapest 2024 jelenlegi vezetője nem részletezett személyes okok miatt áll távozik a posztjáról. Fekete Miklós korábban a PricewaterhouseCoopers üzlettársaként dolgozott, gazdasági elemzésekben, üzleti értékelésekben, felvásárlások menedzselésében vett részt, de komoly szerepet vállalat a 2024-es olimpia megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésében is.

budapest_2024_logo-bontas

A budapesti olimpiai pályázat logója

Budapest ellenfelei a 2024-es ötkarikás játékok rendezéséért Los Angeles és Párizs. Hivatalosan még Róma is versenyben van, de miután Virginia Raggi, a város júniusban megválasztott új polgármestere nyilvánosan is a kandidálás ellen foglalt állást, biztosra vehető, hogy az olasz főváros visszavonja majd a pályázatát. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság [NOB] jövő szeptemberben Limában dönt a helyszínről.

Forrás: insidethegames.biz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.09.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close