labdarúgás, Sportmarketing — 2016/09/22 at 08:50

Gyerekek helyett nyugdíjasok kísérték a pályára a focistákat

by

Az eset Svédországban történt. Az UEFA korábbi elnöke is ott volt a gyerekeket helyettesítő kísérők között.

Nem mindennapi élményben lehetett részük a svéd topligában szereplő AIK Stockholm szurkolóinak a hétvégén. A csapat játékosai ugyanis nem a hagyományos módon, tehát gyerekek kezét fogva, mentek ki a pályára a mérkőzés előtti köszöntésre a Friends Arenában, hanem nyugdíjasok társaságában. Az idősek vezetője a 86 éves Lennart Johansson volt, aki a klub tiszteletbeli elnöke, de leginkább arról ismert, hogy 1990 és 2007 között az UEFA elnöki pozícióját is betöltötte.

aik-nyugdijasok

A kezdeményezés annak a kampánynak a része, amelynek keretében az AIK Stockholm az idős szurkolókat szeretné a meccsekre invitálni. A mérkőzésre jutást kedvezményes jegyvásárlással és ingyenes buszjáratokkal is támogatja a klub.

„Nagyon kedves gesztus volt. 1936 óta vagyok a klub tagja, és úgy gondolom, hogy egy igazán különleges alkalomban lehetett részünk” – mondta az esetről a 96 éves Ake Jigstedt, aki a legidősebb volt a pályára vonulók között.

Kids replaced by senior citizens in Swedish football led by former UEFA president Lennart Johansson

At Friends Arena in Stockholm, Sweden the crowd coming to see AIK vs Gefle IF in the Swedish top football league, was in for a surprise. During the pre-game walk-out, AIK:s oldest living members had replaced the kids normally walking hand in hand with the players onto the pitch.

Tavaly májusban Hollandiában történt hasonló eset. Akkor az Ajax játékosai az Anyák napja alkalmából az anyukáikkal kézen fogva sétáltak fel a pályára a Cambuur elleni meccs előtt.

Forrás: bbc.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.09.22.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close