Sportszemle — 2016/09/21 at 06:30

Sportszemle 2016.09.21.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Aranylabda: ilyen lesz az új rendszer, több változás – NSO

A 2010 előtti hagyományokhoz visszatérve a France Football által alapított Aranylabdát ezentúl ismét kizárólag újságírók szavazatai alapján ítélik oda. A legutóbbi önálló Aranylabdát 2009-ben Lionel Messi kapta meg (Fotó: AFP) A magazin honlapján olvasható cikkből kiderül, hogy az elmúlt évek gyakorlatához képest lesznek változtatások: 23 fős helyett 30-as előzetes listát tesznek közzé, kimarad a közbülső lépés, azaz nem hozzák nyilvánosságra menet közben az első három helyezett nevét, hanem még az idén a teljes rangsort közlik majd.

A szlovén jogász, aki segíthet a magyar focin

Aleksander Ceferin 46 évesen feljutott a spordiplomácia csúcsára, rögtön hatalmas kihívások várnak rá Fotó: Aris Messinis / Europress/AFP Háromgyermekes apuka, szerető férj, és a ljubljanai jogi egyetemen szerzett diplomát. Ezek a legfontosabb információk, amelyekről Aleksander Ceferinnel kapcsolatban beszélnek tegnap óta. Az athéni UEFA-kongresszuson egyértelmű fölénnyel őt választották meg elnöknek a sporttevékenységektől több évre eltiltott Michel Platini helyére.

Régen sikersportág volt, ma már csak “szarszag van” | 24.hu

Rióban azon túl, hogy szarszag volt a wc-ben, nem a magyar öttusázók, hanem a lovak voltak rosszak. Meg nem volt szerencsénk. Információnk szerint a Magyar Öttusa Szövetség nyílt szakmai ülésén egy-két poén és széttárt kar kíséretében nagyjából ezzel magyarázta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az olimpiai mélyrepülést. Holott az eredménytelenség azt mutatja, baj van.

Mást mond a sportpszichológus, mint Orbán

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI „Nem lepett meg, hogy a riói olimpián nyolc aranyból hetet nők nyertek” – mondta az MNO-nak Kovács Krisztina sportpszichológus. Az előzetes esélylatolgatások során már látni lehetett, hogy főleg nők lesznek azok, akik érmet szerezhetnek. Az már csak grátisz, hogy ezt a várakozást Hosszú Katinka vagy épp Kozák Danuta kamatostul be is váltotta.

Óriási uszály lebeg a Dunán

Interaktív látogatóközpontokban mutatják be az érdeklődőknek Budapesten a 2024-es olimpiai pályázatot és a jövő nyári budapesti vizes világbajnokság helyszíneit, köztük a Dagály

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Djokovic & Friends: divat, tenisz, jótékonyság

Novak Djokovicc és barátai a rászoruló gyerekek megsegítésére ütögetnek majd Milánóban. A futball világából már jól ismert koncepció alapján, a...

Close