Sport PR, tenisz — 2016/09/20 at 10:00

Djokovic & Friends: divat, tenisz, jótékonyság

by

Novak Djokovics és barátai a rászoruló gyerekek megsegítésére ütögetnek majd Milánóban. A futball világából már jól ismert koncepció alapján, a szerb világelső alapítványának szervezésében kerül megrendezésre a Novak Djokovic & Friends tenisz gálameccs.

Novak Djokovic, a jelenlegi világranglista vezető, Federerhez és Nadalhoz hasonlóan létrehozta a saját alapítványát, ami a Szerbiában élő, nehéz körülmények között nevelkedő gyerekek megsegítésére jött létre. A szervezet igazgatója Djokovics felesége, Jelena Djokovics.

novak-dokovics-es-jelena-risztics

Az, hogy híres sportolók alapítványt hoznak létre, amivel rászorulókat segítenek meg világszerte, mondhatni egy klasszikus üzleti húzás. Szép dolog, hogy ily módon is használják a népszerűségüket és a befolyásukkal segíteni szeretnének a hátrányos helyzetű embereknek. Ami Novak Djokovics alapítványát egyedivé teszi, csakúgy mint Federerét is (a svájci alapítványa, a Roger Federer Foundation a dél-afrikai rászoruló gyerekeket támogatja), hogy a saját hazájában élő, jelen esetben a szerb, gyerekek jövőjét szeretné megkönnyíteni. „Olyan országban nőttem fel, ami a történelem során különböző részekre szakadt, de ennek ellenére, itt is vannak olyan gyermekek, akiknek vannak álmaik… Segítünk, hogy valóra váltsák az álmaikat” – mondta a szerb világelső.

novak-djokovics-alapitvany

Eme nemes cél érdekében szerveznek szeptember 20-án egy jótékonysági gálavacsorát, majd ezt követően két napon keresztül exkluzív tenisz meccseket nézhetnek meg az adakozni vágyók. A jótékonysági gálavacsora a milánói Divat Hét megnyitóján kerül megrendezésre, aminek célja, hogy olyan embereket hozzon össze a divat, a tenisz, és az üzleti világból, akik szívesen támogatják adományaikkal a Novak Djokovics Alapítványt. A gálavacsorán exkluzív tárgyakat fognak elárverezni az alapítvány javára, ami 2007 óta közel 10 ezer gyermek továbbtanulásáról, oktatásáról gondoskodott már.

giorgio-armani

A Novak Djokovics Alapítvány idei rendezvényének Giorgio Armani az egyik hivatalos szponzora. A gálavacsorát követő két napban, szeptember 21-22-én, a tenisz veszi át a főszerepet. Az első napon Serena Williams játszik Flavia Penetta ellen, majd vegyes párosok szórakoztatják a közönséget: Djokovics–Williams  Fognini–Penetta összecsapást láthat a közönség. Mindemellett a második nap ígérkezik a legizgalmasabbnak, ugyanis ekkor Djokovics Nadallal méri össze a tudását.

djokovic-and-friends-poszter

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt Marin Cilic rendezett hasonló néven, Marin & Friends címmel egy gála teniszmeccset, ahol pályára lépett többek között Milos Raonic, Andreas Seppi, Rafael Nadal, és Novak Djokovics is. A Cilic által szervezett esemény a speciális olimpiai játékokra, sportolókra és az AIDS elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet.

forrás: novakdjokovicfoundation.org, tennisworldusa.org, tennisflash.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.09.20.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close