kosárlabda, Sportgazdaság — 2016/09/02 at 11:50

Kobe Bryant kockázati tőkebefektető céget indított

by

100 millió dolláros alapot hozott létre a kosaras legenda. A befektetésekkel a média, a technológia és a big data területeit célozza meg.

Nem unatkozott sokáig Kobe Bryant, miután tavasszal befejezte húszéves profi sportolói karrierjét. A teljes pályafutását a Los Angeles Lakersben töltő 38 éves kosárlabdázó Bryant Stibel néven indított kockázati tőkebefektető céget. Ahogyan a vállalat névválasztása is mutatja, komoly partnert talált maga mellé, ugyanis a másik fél az a Jeff Stibel, aki az üzleti információs szolgáltatásokat nyújtó Dun & Bradstreet alelnöke, az agy implantátumokkal foglalkozó BrainGate elnöke, valamint korábban a web.com első embere volt.

Jeff Stibel és Kobe Bryant

Kobe Bryant és Jeff Stibel

Bryant kapcsolat Stiebellel nem újkeletű, már 2013 óta együtt dolgoznak. Eddig 15 ígéretes vállalatba fektettek be közösen, olyanokba, mint például a The Players Tribune sportportál, a mobiljátékokat felturbózásával foglalkozó Scopely, vagy a jogi tanácsadást nyújtó LegalZoom.

Az amerikai Forbes gazdasági magazin becslése szerint Kobe Bryant 680 millió dollárt keresett sportolói karriere során. Ebben az összegben a fizetése mellett a szponzoroktól kapott juttatások is szerepelnek.

Kobe Bryant a New York-i tőzsdén

Kobe Bryant a New York-i tőzsdén

A Bryant Stibel kockázati tőkealap zárt körűen működik, egyelőre nem nyitott a további befektetők csatlakozására. Olyan vállalkozásokat keresnek a pénzük kihelyezésére, amelyek hozzáadott értéket termelnek és nemcsak Kobe Bryant nevét szeretnék felhasználni az érvényesülésükhöz.

Az NBA-sztárok közül többen is próbálkoznak befektetésekkel, például Shaquille O’Neal, Carmelo Anthony és Andre Iguodala is érdekelt startup cégekben.

Forrás: businessinsider.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.09.02.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close