Sportszemle — 2016/09/01 at 06:30

Sportszemle 2016.09.01.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Fehérváron emléktornával kezdődik a hokiszezon

Négy jégkorongcsapat küzd meg a győzelemért a hétvégén nyolcadszor sorra kerülő Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán, melyen a lengyel Comarch Cracovia, az osztrák Moser Medical Graz 99ers, a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 lép pályára. A klub ezzel az eseménnyel emlékezik meg a 2009-ben elhunyt legendás székesfehérvári 19-esről, akit a nemzetközi szövetség (IIHF) tavasszal beválasztott a Hírességek Csarnokába is.

Így tesznek különbséget magyar és magyar között

Még augusztus első harmadában számolt be egy érdekes hírről a Nemzeti Sport Online (NSO): a szerb-magyar kettős állampolgárságú Jovetics Alekszandar azért kényszerült távozni Sopron másodosztályú labdarúgócsapatából, mert nem rendelkezett magyar felmenőkkel. A szabadkai születésű, huszonhét éves hátvéd két éve focizott már a Soproni Vasutas Sport Egyesületnél (SVSE), ám július elsejével új szabályozás lépett életbe a hazai játékosokra vonatkozóan.

Újra lesz Winter Classic a Műjégpályán

A Magyar Jégkorong Szövetség elnökségének keddi döntése értelmében ismét lesz Winter Classic-mérkőzés. A tervek szerint december 28. és 30. között rendezik meg az eseményt a Városligeti Műjégpályán, ahol – a 2013-ashoz hasonlóan – EBEL-, MOL Liga-, felnőtt női és utánpótlás mérkőzéseket is láthatna a közönség, írta az MTI.

A magyar paralimpiai csapat támogatója lett a Telekom

Segíti a paralimpikonok felkészülését a következő olimpiára a Magyar Telekom. A vállalat emellett a piacon egyedülálló módon új, kedvezményes flotta díjcsomagot alakított ki hello holnap! néven a fogyatékossággal élők és segítőik számára. A Magyar Telekom segíti a hazai csapat felkészülését a következő paralimpiai ciklusban, az erről szóló szándéknyilatkozatot már alá is írta a Magyar Telekom a Magyar Paralimpiai Bizottsággal.

Király Gábort beválasztották a világ legőrültebb kapusai közé | 24.hu

Illusztris társaságba került a válogatottól visszavonuló hálóőr.

„Szív nélkül nem lehet olimpiát nyerni”

Az olimpiai aranyérméről, amelyet a női négyes tagjaként nyert, azt mondta: a titulus jól hangzik, de a lényegét később fogja megérteni. Így az olimpia után bő egy héttel elérkezett már a pillanat? – Dehogy! Pihenni sem volt még időm. Igazából azt érzem, hogy az olimpia még nem is ért véget.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A US Open a világ legmagasabb pénzdíjú tenisz tornája

A héten kezdődött US Open fizet a legjobban a teniszben. Az összdíjazás 10 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest, a legjobban...

Close