Sportgazdaság, tenisz — 2016/08/31 at 10:50

A US Open a világ legmagasabb pénzdíjú tenisz tornája

by

A héten kezdődött US Open fizet a legjobban a teniszben. Az összdíjazás 10 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest, a legjobban természetesen a győztesek járnak.

A US Open megerősítette vezető helyét a világ legjobban fizető tenisz tornáinak rangsorában. Idén 46,3 millió dolláros a keret, amiből az amerikai bajnokság szervezői a résztvevőket honorálják. A rekord méretű összdíjazásból a győztesek is rekord mértékben részesednek: a férfi és a női egyéni bajnok egyaránt 3,5 millió dollárral, míg a párosban élen végzők 625 ezer dollárral gazdagabban térhetnek haza New York-ból.

us-open-2016-pezsgo

Lesz okuk pezsgőt bontani a US Open győzteseinek.

Folytatódik tehát az utóbbi évek trendje: folyamatosan nőnek a négy Grand Slam pénzdíjai. A US Openen a mostani 10 százalékos emelkedést jelent, vagyis 4 millió dolláros ugrást a tavalyi 42,3 millió dollárról. A US Open selejtező versenyének esetében szintén 10 százalékos volt a növekedés, ott 1,9 millió dollár kerül szétosztásra a teniszezők között.

Djokovics címvédésre készül.

Djokovics címvédésre készül idén.

A Grand Slamek között a pénzdíjak nagyságának tekintetében a US Opent a Wimbledon követi 37,1 millió dollárral. A harmadik helyen 34,1 millió dollárral az Australian Open áll, míg a Roland Garroson hiába fizetnek a teniszezőknek 14 százalékkal többet idén, mint egy évvel ezelőtt, 31,7 millió dollárral így is az utolsó a Grand Slamek rangsorában.

Az Arthur Ashe Stadion tetőszerkzete.

Az Arthur Ashe Stadion tetőszerkzete.

Az idei US Openen nemcsak a pénzdíjak nőttek, a torna többi elemébe is invesztáltak a szervezők. A centerpályként funkcionáló, a világ legnagyobb tenisz stadionjaként számon tartott Arthur Ashe Stadion felett elkészült a behúzható tető, teljesen felújították a South Plazát, kiszélesítették a járdákat a komplexum területén és több új lelátót is emeltek a kisebb pályák mellett.

Forrás: usopen.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.08.31.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close