Sportszemle — 2016/08/19 at 06:30

Sportszemle 2016.08.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Kreatív Online – MOB: Jogsértőek voltak a sajtbureszes posztok

Miután Kenderesi Tamás úszó megszerezte olimpiai bronzérmét a 200 méteres pillangóúszás döntőjében, azt nyilatkozta, hogy ráférne pár sajtburesz. Két hamburgerlánc, a magyar Zing Burger és a Burger King is ráugrott a lehetőségre, hogy Facebook-poszt formájában gratuláljanak Kenderesinek és minden magyar versenyzőnek, aki kint van az olimpián.

Kiss Gergely a kommentelőkről: Ez nálam minimum szánalmas

Olimpián versenyezni csodálatos dolog, de nem mindenki számára így csapódik le ez a két hét. A sportolók egy része felvillanyozódik, míg vannak olyanok, akiknek esélyük sincs átérezni a pillanatot, mert agyonnyomja őket a felelősség, az elvárás, a teljesítménykényszer, amit a szövetségük, saját riválisaik, illetve a szurkolók felől tapasztalnak.

Kozák: A statisztikákat meghagyom nektek

Horror volt Kozák Danuta első riói futama, azóta viszont már a második aranyát nyerte, csütörtökön K-1 500 méteren. Remek statisztikái vannak, melyek hallatán felkiáltott:

Példa nélküli felhívás egy brit tévétársaságtól

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAM, KATTINTSON! Az ITV hét csatornáján augusztus 27-én 9.30-tól lesz egyórás adásszünet, a képernyőn pedig a „Mi futni mentünk, nem csatlakozik?” szöveg lesz olvasható – jelentették be csütörtökön. A példa nélküli lépéssel a társaság a brit sportolókat támogató nemzeti lottótársaság nagyszabású eseményét akarja segíteni: országszerte több ezer sportklub nyílik meg, hogy az emberek ingyenesen új sportokat próbálhassanak ki.

Gyurta Dánielt beválasztották a NOB sportolói bizottságába

Négy új tagot választottak be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába, köztük a 2012-ben 200 mellen olimpiai bajnok Gyurta Dánielt is. A szavazásra minden Rióban induló sportoló jogosult volt, összesen 24 sportoló indult a négy helyre, Gyurta mellett az orosz rúdugró Jelena Iszinbajeva, a német vívó Britta Heidemann és a dél-koreai asztaliteniszező Szeug Min Rju kerültek még be a bizottságba.

Csepel bringával zúzott a riói olimpiára két magyar fiatal

Két magyar fiatalember Csepel kerékpárokkal teljesítette dél-amerikai expedícióját az olimpia tiszteletére. A másfél hónapos körút kiindulópontja és végcélja Rió volt, ahol végül szurkolhattak az olimpia első magyar aranyérmeseinek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A játék során okozott sportsérülések következményei

A legtöbb sportágban előfordul, hogy a sportolók komoly testi kontaktusba kerülnek egymással. Nem ritkán előfordul az is, hogy a sportolók...

Close