Sportszemle — 2016/08/16 at 06:30

Sportszemle 2016.08.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A gepárd ellen semmit sem tehetsz

Először a testnevelő tanára figyelt fel aranyat érő lábaira, így lett átlagos krikettjátékos helyett a világ legjobb atlétája Usain Bolt. A jamaicai csodafutót a 2008-as pekingi olimpia óta nem lehet legyőzni világversenyen, hét olimpiai aranyéremnél jár, 100 méteren zsinórban háromszor lett a legjobb.

Kapás Boglárka: Nem tudtam, hogy ezt így is lehet csinálni

Élete legjobb döntésének nevezte Kapás Boglárka bronzérme (800m gyors) megszerzése után, hogy tavaly decemberben a klubváltás mellett döntött. Az úszónő a díjkiosztó után arról beszélt: mindent meg fog tenni azért, hogy ő legyen a leggyorsabb.

Hosszúval új kapcsolat kell, és ennyi egyéni csúcs édeskevés

Elsősorban az éremszerzők teljesítményével volt elégedett, a három arannyal és egy ezüsttel záró Hosszú Katinkát pedig világklasszisként jellemezte Hargitay András, a magyar úszók szövetségi kapitánya. A szakember az MTI-nek elmondta: mindennél többet elárul, hogy a csapat az amerikaiak és az ausztrálok mögött a legtöbb érmet szerezte, ráadásul az 1992-es olimpia óta nem szerepelt ilyen jól a játékokon.

Ennyit költenek az országok az aranyérmekre

Táblázatot adott ki Voice of America nevű amerikai kormányzati híroldal, amelyben az aranyérmeseiknek jutalmat fizető országok szerepelnek, a meghatározott jutalmak sorrendjében. Vannak meglepetések, de általánosságban elmondható, hogy a nagyon sikeres országok jóval kevesebbet fizetnek, egy-két nagylelkű államnál viszont keményen a zsebbe kell nyúlni, ha idén is annyi aranyat hoznak el a sportolók, mint 2012-ben.

Tetovált olimpikonok

Olimpiai öt karikák, latin idézetek és félrefordítás. Megmutatjuk, mi az idei tetoválási divat a riói olimpián.

Öt ország, ami Rióban dicsőült meg először aranyéremmel

A riói olimpián eddig 46 ország szerzett aranyérmet, öt közülük története során először. Van, amelyiknek korábban érme sem volt az olimpiákról. A közös bennük, hogy mindegyik ország sokat küzdött a függetlenségéért. Nézzük, kik hozták a történelmi eredményeket, és váltak hőssé országukban. Koszovó zseniális rajtot vett, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által csak 2014-ben felvett állam első olimpiáján arannyal mutatkozott be.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Speciális mezzel emlékeztek a nizzai terrortámadás áldozataira

Megható gesztussal kezdte a bajnokságot a francia élvonalban szereplő OGC Nizza. A labdarúgó klub a szponzor logója helyett a július...

Close