labdarúgás, Sportmarketing — 2016/08/10 at 10:00

Szelfizz Ronaldóval!

by

Cristiano Ronaldo augusztus 9-én piacra dobta az egyedülálló CR7Selfie alkalmazást, aminek segítségével bárki, bármikor készíthet egy szelfit Ronaldóval.

Cristiano Ronaldo háromszoros Aranylabda győztes, a Pogba transzfer óta csak a világ harmadik legdrágább igazolása, Európa bajnok, háromszoros BL-győztes játékos. A Forbes magazin listája szerint 2016-ban a világ legjobban fizetett sportolója, és a negyedik legértékesebb híresség. Július végén átadta Madeirán az első CR7 hotelt, saját ruházati márkával rendelkezik, és most már egy saját CR7 alkalmazással.

A Cristiano Ronaldo mögött húzódó márkaépítési gépezet egyben mondható rettentően profinak és tudatosnak. A különböző CR7 nevet viselő márkakiterjesztések, mint CR7 ruházati márka, a CR7 hotel lánc a portugál profi karrierje utáni életét kívánják bebiztosítani (no, nem mintha nagyon aggódnia kellene a jövője miatt anyagi szempontból).

cr7-image

A most piacra dobott szelfi alkalmazás a személyes megítélésem szerint egy teljesen más célt szolgál. Ha a márkaépítés szempontjából közelítjük meg az esetet, akkor a szurkolóknak, rajongóknak már egyre kevésbé elégíti ki a kíváncsiságát, fogalmazzunk úgy, hogy igényét, hogy a Ronaldo a közösségi média mindegyik platformján betekintést enged az életébe. A szurkolók még egyedibb módon akarnak érintkezni a sztárral. És ennek az igénynek Ronaldo eleget is tesz, még ha csak virtuálisan is. A portugál azzal, hogy lehetőséget adott az alkalmazásán keresztül, hogy 68 különböző szituációt ábrázoló képen keresztül szelfit készítsenek vele, egy újabb élményfaktort visz az iránti érzett rajongásba.

CR7-selfie

De amellett, hogy az alkalmazáson keresztül a rajongók még jobban tudnak kötődni Ronaldóhoz, és a növeli a CR7 márkaélményt, egy jó ügyet is szolgál az applikáció. A szurkolók minden egyes letöltéssel a Save The Childern alapítványt támogatják, aminek Cristiano Ronaldo egyben a globális nagykövete is. Az alapítvány célja a hátrányos helyzetű gyermekek segítése. A CR7Selfie alkalmazást 1,99$-ért lehet letölteni az okostelefonokra, így minden egyes letöltéssel közel 2$-ral támogatják az alapítvány munkáját.

CR7 Selfie App For Everyone | Android | iOS #CR7SelfieApp

Now you can have a selfie with me anytime, anywhere and everywhere. Check out my new CR7 Selfie – Fans with a Cause App and take me on holidays with you. Let’s have some fun together #CR7SelfieApp #FanWithACause #‎CR7SelfieApp‬ Download the App and support @SavetheChildren Android: http://bit.ly/2aGNS6w IOS: http://apple.co/2b8u34M Subscribe to my channel for more…

Le vagyok nyűgözve, hogy az új alkalmazáson keresztül egy újabb módon léphetek kapcsolatba a rajongóimmal. Már az elejétől kezdve tudtam, hogy az alkalmazás segítségével egy olyan jó ügyet szeretnék támogatni, amiben hiszek is. Több éve kapcsolatban vagyok a Save the Children alapítvánnyal, és tudom, hogy ők a megfelelő partner az együttműködésre. Mint egy apa, és mint a Save the Children nagykövete elkötelezett vagyok annak érdekében, hogy igyekezzek minden gyermeknek jobb életet biztosítania világon. Meghívok mindenkit, hogy legyetek ti is szurkolók egy jó okkal, és töltsétek le az alkalmazást, segítsetek a hátrányos helyzetű gyerekeken” – mondta Ronaldo.

CR7-fans-with-a-cause

Hát akkor hajrá! Aki szeretne Ronaldóval szelfizni egyet, annak nincsen más dolga, mint letölteni az alkalmazást, és ha megosztjátok a képet akkor használjátok a #cr7selfieapp hashtaget, amivel még pluszban hozzá tudtok járulni a jó ügy népszerűsítéshez. Szelfire fel, legyek ti is okkal rajongók!

forrás: www.savethechildren.org, www.cr7selfie.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.08.10.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close