olimpia, Sportmarketing — 2016/08/05 at 16:30

Megvan az Olimpiai Csatorna indulásának dátuma

by

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy riói olimpia végeztével indítja el saját dedikált médiacsatornáját. Az Olimpiai Csatorna műsorai augusztus 21-től lesznek elérhetők.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Agenda 2020 program egyik fő ajánlását teljesíti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság [NOB] az Olimpiai Csatorna elindításával. A fiatalokat szeretnék ezen a módon hatékonyabban elérni és szélesebb közönséget megszólítani. Az olimpiai eszmék terjesztése szintén fontos szerepet játszott a médiacsatorna létrehozásában.

olimpiai-csatorna

Az Olimpiai Csatorna mobilalkalmazás formájában, valamint online, az olympicchannel.com címen lesz elérhető. A szolgáltatás ingyenes, a műsorok nyelve az angol, de kilenc nyelven biztosítanak hozzájuk feliratokat. A NOB az Olimpiai Csatornának dedikált közösségi média oldalakat is indított Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on.

A Olimpiai Csatorna élőben fog közvetíteni sporteseményeket, valamint híreket és interjúkat közöl, de korábbi olimpiák archív felvételeit is leadja majd. Ugyanakkor komoly hangsúly lesz a tanító jellegű, fiataloknak szánt tartalmakon, úgy mint a fenntarthatóság, sporttudomány, táplálkozás és egészséges életmód.

A tartalom egyedileg személyre szabható, a szurkolók kedvenc csapataikat, sportolóikat, sportágaikat és nemzeti válogatottjaikat is követhetik. A NOB dolgozik azon, hogy kialakítsa a csatorna területi alapon specializált verzióit is, de ehhez még meg kell egyezzen a szponzorokkal, a közvetítési jogok tulajdonosaival és a helyi olimpiai bizottságokkal.

Olympic-Channel-logo

Sportágak tekintetében a NOB eddig összesen 27 nemzetközi sportszövetséggel írt alá együttműködést. Többek között a kosárlabda, az úszás, a vívás és a sí vezető szerveivel, de például az atlétika, a kerékpár és a labdarúgás még nem csatlakozott a projekthez. Az utóbbiakkal együtt nyolc olimpiai sportág – öt nyári és három téli – nemzetközi szövetségével kell még megegyezni ahhoz, hogy teljes legyen a létszám.

Forrás: olympic.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.08.05.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close