olimpia, Sportszponzoráció, többféle sportág — 2016/08/03 at 18:10

A Visa szponzorálja a menekültek csapatát az olimpián

by

Az olimpiák történetében először indul a menekültek csapata. A10 sportoló, akik 4 különböző országból érkeztek, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt vesznek részt a játékokon. Csapatukat a Visa szponzorálja.

Megállapodást kötött a Visa a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal [NOB], amelynek keretében a menekültek csapatának első vállalati szponzora lett. Ilyen egység először indul az olimpiák történetében, a NOB júniusban mutatta be a hat férfi és négy nő alkotta delegációt.A menekültek csapata az olimpiai zászlóval fog felvonulni a riói olimpia megnyitó ünnepségén, augusztus 5-én.

TeamRefugees

A sportolók 4 különböző országból érkeztek, olyanokból, amelyeket komoly válság sújt, és mindannyian hivatalos menekült státusszal rendelkeznek:

  • Anjelina Nadai Lohalith [atlétika, Dél-Szudán]
  • James Nyang Chiengjiek [atlétika, Dél-Szudán]
  • Paulo Amontun Lokoro [atlétika, Dél-Szudán]
  • Popole Misenga [dzsúdó, Kongói Demokratikus Köztársaság]
  • Rami Anis [úszás, Szíria]
  • Rose Nathike Lokonyen [atlétika, Dél-Szudán]
  • Yiech Pur Biehl [atlétika, Dél-Szudán]
  • Yolande Bukasa Mabika [dzsúdó, Kongói Demokratikus Köztársaság]
  • Yonas Kinde [atlétika, Etiópia]
  • Yusra Mardini [úszás, Szíria]

Mindegyik sportolónak szomorú története van. Yusra Mardini például a testvérével együtt több, mint három órán át úszott a tengerben, hogy elérjék Görögország partjait, miután az őket szállító, menekültekkel zsúfolt hajó felborult.

Chris Curtin, a Visa marketing innovációs vezetője azt nyilatkozta, hogy a menekültek csapatának szponzorációja beleillik a cégnek az elfogadásról vallot filozófiájába. Az elfogadás egyébként a fő motívum a Visa aktuális olimpiai kampányában, és egyúttal egy olyan fogalom, amelyet a fogyasztók is könnyen kapcsolnak a bankkártyákhoz. Curtin elmondta azt is, hogy a menekült sportolókkal a többi szponzorálltjukhoz hasonló szerződést kötöttek, de a marketing kampányaikban csak akkor használhatják őket, ha erre megérkezik hozzá a NOB engedélye. A Visa több támadást is kapott amiatt, hogy mások bajából próbál a maga számára előnyt kovácsolni.

VisaRio

A Visa teljes olimpiai csapata 60 sportolóból és parasportolóból áll. Köztük olyan naggy nevekkel, mint Missy Franklin [úszás], Kerri Walsh Jennings [strandröplabda] és Ashton Eaton [tízpróba]. A Visa a Nemzetközi Olimpiai Bizottság legmagasabb szintű, vagyis top partnere.

Forrás: unhcr.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.08.03.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close