Sportszemle — 2016/08/01 at 06:30

Sportszemle 2016.08.01.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


10 fura és különleges futóverseny a világ minden tájáról

Egymást érik a különböző maraton és futóversenyek itthon is, de most annak néztünk utána, hogy milyen megmérettetések közül választhat az, aki már unja a hazai pályát és valami igazán nagy kalandra vágyik. 2002 óta ez lett a britek egyik kedvenc futóversenye, évente nagyjából 8 ezren vesznek részt rajta.

Visszavonult Kovács Katalin, a világ legsikeresebb kajakosa

Visszavonult Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok, 29-szeres Európa-bajnok kajakos. Rá illik leginkább, hogy korszakos egyéniség volt, mert ennél több vb-aranyat senki nem szerzett, a második a sorban is néggyel kevesebbet ért el. Elhatározását pénteken jelentette be, elcsukló hangon. Szurkol a magyar csapatnak az olimpián, de most már a családja az első az életében.

Ott népszerű az olimpiarendezés, ahol keveset tudnak róla

Az olimpia a jelenlegi lebonyolítási rendszerben kizárólag a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, valamint azoknak a gazdag vállalkozóknak jó, akik infrastrukturális fejlesztésekben vesznek részt – mondja a Zürichi Egyetem olimpiakritikus professzora, aki szerint nem véletlen, hogy már szinte senki nem akarja megrendezni a játékokat.

Ha van víziód, akkor gyere, és adok kakaóvajat

Több mint tíz évet hagyott ki, hogyan élte meg ezt az időszakot, mi vezette a visszatérésre? Negyvenkét éves koromig élsportoló voltam, aztán pályakezdő fiatallá váltam, ahogy elkezdtem szocializálódni a társadalomba. Lelkileg és fizikailag is óriási trauma volt a leállás, kőkeményen hízni kezdtem. Aztán egyre többen kerestek meg, hogy segítsek nekik felkészülni a versenyekre, az ő motivációjuk hozott vissza.

Évtizedes lemaradást próbál behozni a magyar sport

A fociválogatott 44 év után kijutott, és csoportelsőként a nyolcaddöntőig menetelt az Eb-n, a Veszprém kilencgólos vezetésről elbukta a BL-döntőt. Berki Krisztián egy rontás után négy éve megnyerte az olimpiát, Hosszú Katinka minden versenyen elindul, hogy az olimpián koncentrálni tudjon.

Forradalmi szabályváltozások!

2016-07-31 00:45:59 Bár a labdarúgás szabályalkotó testülete, az International Football Association Board (IFAB) már az Európa-bajnokság előtt, hivatalosan június 1-től számos szabályváltozást vezetett be, s bár a hazai futballidény is jócskán elkezdődött, úgy gondoljuk nem lényegtelen összefoglalni a legfontosabb szabályváltozásokat. A síp és a zászlók csak kellékek – a szabályokat jól is kell alkalmazni!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Rio 2016: Egyetlen dalba mixelték több nemzet himnuszát

Az ötkarikás játékok közeledtével sorra érkeznek a márkák kampányai. A Samsung megalkotta a saját olimpiai himnuszát, amit különböző nemzetek himnuszainak...

Close