Sportszemle — 2016/07/28 at 06:30

Sportszemle 2016.07.28.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Rárepültek az olimpiára a drogterjesztők

Másfél héttel az olimpia rajtja előtt bőven van gond a riói olimpia szervezésével, és közben már a drogdílerek is igyekeznek megszedni magukat a nyári játékokból. A helyi rendőrség a napokban csapott le néhány terjesztőre, és kilencvenhárom olyan kokainnal teli kis zacskót foglalt le, amire az olimpia logóját rakták, meg odaírták mellé, hogy lehetőleg senki ne kokainozzon gyerekek közelében.

Rio 2016: „Minden adva van, hogy a dobogó felső fokára álljunk”

A női kajak négyesnek néhány hétnyi közös munka is elegendő volt ahhoz, hogy összecsiszolódjon, és a K-4 500 méteres versenyszám esélyese legyen. Az egységet kiforrott technika, gyorsaság, stabilitás és magabiztosság jellemezi – mindez aranyat (is) érhet Rióban.

Irtózatosan sokba fog kerülni az olimpia

Ismét kénytelenek voltak növelni a 2020-as tokiói olimpia költségvetését, ismerte el Mori Josiro, a szervezőbizottság vezetője. Japán korábbi miniszterelnöke most kiemelte, hogy a hét ideiglenes versenyhelyszín felépítése az eredetileg tervezett 690 millió dollár helyett – a pillanatnyi állás szerint – 2,6 milliárd dollárba (741 milliárd forint) fog kerülni.

Fájdalmas az átállás az éjjeli úszásra

A 2008-as pekingi olimpián reggel tízkor rendezték, Rióban azonban este tízkor kezdődnek az úszódöntők, ami új, eddig nem ismert feladattal állítja szembe az edzőket. Ha más eseményeket is nézünk: a vb-ken leginkább este hatkor kezdődnek a döntők, mert az emberi szervezet akkor képes a legjobban teljesíteni.

Angliát is utolérheti a szabályváltozás

Az angol labdarúgó FA-kupa következő idényében is tesztelnék a negyedik cserelehetőséget. A sportág szabályalkotó testülete (IFAB) március elején adott zöld utat a negyedik csere tesztelésének, az angol szövetség (FA) pedig szerdán jelezte, hogy a világ legrégebbi labdarúgó kupasorozatának negyeddöntőjében, elődöntőjében és fináléjában élne a lehetőséggel.

Hosszú Katinka és Shane Tusup megint szembe úszik az árral | 24.hu

Az, hogy világbajnok úszónőnk és férj-edzője végképp önálló lábra áll, nem biztos, hogy mindenki örül majd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Barcelonában nyílik az első európai NBA Café

Az amerikai kontinensen kívül már működik NBA témájú bár, de Európában a barcelonai lesz az első. NBA-játékosok látogatása, jumbotron, hivatalos...

Close