Sportszemle — 2016/07/27 at 07:30

Sportszemle 2016.07.27.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hosszú: Nem tudok aranyérmeket ígérni

A magyar olimpiai csapat legnagyobb esélyese, Hosszú Katinka csütörtökön utazik el a riói olimpiára, előtte sajtótájékoztatót tartott. „Természetesen én is hallottam, olvastam sok helyen a különféle elvárásokat, latolgatásokat az olimpiai szereplésemről, szereplésünkről. Sokan már azt számolják, hány érmet fogok szerezni és abból mennyi lesz arany, vajon a váltó (4×200) milyen helyen fog végezni, sikerül-e a döntőbe jutás, esetleg érem.

Lovagi tornát az olimpiára!

Egy angol hagyományőrző szervezet „halálosan komolyan” gondolja, hogy a lóháton, dárdákkal űzött bajvívás olimpiai szám lehet. Online petíciót indítottak az ügy érdekében, és megkezdték a puhatolóző tárgyalásokat az illetékes testületekkel. Az English Heritage (EH) nevű angol hagyományőrző szervezet egészen elképesztő ötlettel állt elő: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vegye föl a programjába a középkori lovagi tornát.

Nézők nélkül jobban megérné a focikluboknak

A hiányt az állami támogatás pótolja, ez a központi segítség a magyar futball lélegeztető gépe. Mintha visszatért volna a szocializmus… A különbség legföljebb annyi, hogy hajdanán a labdarúgó NB I-et patronálták a bázisvállalatok, most viszont a sportág sajátos változatát elővezető első osztályt tartja el a közhatalom és annak holdudvara.

Rio 2016: elkészültek az olimpia hivatalos labdái – KÉP

Az olimpia hivatalos labdái (Fotó: rio2016.com) A mob.hu beszámolója szerint a labdák mellett a riói önkormányzat lerántotta a leplet az Olympic Boulevardról is, amely az olimpiára érkező turisták szórakoztatására készült – noha a hivatalos átadásra néhány napot még várni kell, képeken keresztül mindenki megcsodálhatja a csodálatos környéket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.07.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close