labdarúgás, Sportszponzoráció — 2016/07/21 at 10:50

Az Amerikai Labdarúgó Szövetség abban bízik, hogy megtalálta a Zika-vírus ellenszerét

by

Rovarriasztó márkával indított együttműködést az Amerikai Labdarúgó Szövetség. A Zika-vírus ellen többek között így próbálják meg felvenni a harcot.

Az Amerikai Labdarúgó Szövetség [US Soccer] marketing részlege [Soccer United Marketing] a Spectrum Brands vállalattal kötött szerződést, aminek következtében a cég Cutter nevű márkája lett a szövetség, a férfi és a női felnőtt válogatott, valamint a női labdarúgó bajnokság [National Women’s Soccer League – NWSL] hivatalos rovarriasztója.

USsoccer-clutter

A US Soccer vezetői ezzel is igyekeznek felhívni a figyelmet a Zika-vírus veszélyeire, és remélik, hogy az együttműködés hozzájárul a fertőzés tudatos megelőzéséhez.

Mi az a Zika-vírus?A Zika-vírus kisfejűséget és más agyi rendellenességeket okozhat a várandósság idején megfertőződött nők magzatainál. A Zika-vírust elsősorban szúnyogok terjesztik, de szexuális úton is terjedhet. Tünetei leginkább egy influenzás megbetegedéshez hasonlítanak. A fertőzés reális kockázatot jelent ugyan, de ezt a minimálisra lehet csökkenteni akkor, ha betartják a megelőzésre irányuló útmutatásokat, amelyek közül a legfontosabb a szúnyogok elleni beltéri és kültéri védekezés. Az egyik legveszélyeztetettebb ország Brazília, a 2016-os olimpiai játékok házigazdája.

A szerződés keretében a Cutter megjelenési felületet kap a mérkőzések során, valamint lehetősége lesz közös marketing akciók szervezésére a szövetséggel.

us-soccer-cimer

Az amerikai férfi és női labdarúgó válogatott is részt vesz a riói olimpián, amely augusztus 5. és 21. között kerül megrendezésre.

Forrás: ussoccer.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.07.21.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből

Close