Sportszemle — 2016/07/06 at 06:30

Sportszemle 2016.07.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az olimpiai aranyat megkönnyezhetjük, de pezsgőt csak tíz év múlva bontsunk

A riói olimpián rengeteg, közel 7000 doppingvizsgálatra lehet számítani. A mintavétellel nem lesz gond, de a gyors eredményekért szervezői bravúrokra lesz szükség, mert a mintákat több ezer kilométerre kell szállítani – derült ki többek között ez is a Magyar Antidopping Csoport olimpia előtti beszélgetésén, amelyet a szervezet ügyvezetője, Tiszeker Ágnes vezetett.

A kalózkodók megleckéztetik az Eb szponzorait

Amíg a pályán a csapatok szakadnak meg az Európa-bajnokságon, addig a gyepen kívül a világmárkák küzdenek teljes erőbedobással, hogy az utolsó eurocentet is kisajtolják az Eb jelentette reklámlehetőségből.

Itt a riói olimpia hivatalos dala

Bemutatták a 2016-os riói olimpia hivatalos indulóját. A dalt egy brazil rapper, Thiaquinho énekli, a címe: Lélek és Szív, azaz Alma e Coração! A klipben több ismert brazil sportoló is feltűnik, az üzenete a sport társadalmi összefogó erejét emeli ki az amúgy gazdaságilag teljesen leromlott országban.

Berki Krisztián szinte biztos volt a bukásában

Utoljára az olimpiai szereplését meghiúsító tavaly októberi tornász-világbajnokságon versenyzett Berki Krisztián, aki most úgy gondolja, hogy a kiemelkedően sikeres pályafutását így nem lehet lezárni. Valójában már az idei Európa-bajnokságon is vigaszt kereshetett volna, miután a kellőképpen magas pontszámot érő gyakorlatát sikerült jól felépítenie, de aztán befékezett, és a visszatérését szeptemberre napolta el.

Nem garantálják az olimpia biztonságát a riói rendőrök

A Rio de Janeiró-i rendőrök 31 nappal az olimpia előtt azt mondják, nem tudják garantálni az érkező turisták biztonságát, írja a CNN. A rendőrök és a tűzoltók is azt állítják, hogy nem kapnak fizetést hónapok óta. A biztonságiak múlt héten tiltakoztak a reptéren, arra hívták fel a figyelmet, ha így folytatódnak a dolgok, nem lesz biztonság Rióban.

Kreatív Online – Felpörgő példányszám, példátlan nézettség

Megkérdeztük a legfontosabb szereplőket, milyen tartalmi és hirdetői megoldásokkal készülnek a nagy nyári sporteseményekre, és azt is bemutatjuk, egyáltalán hogy néz ki ma a sportmédia helyzete Magyarországon. 1. Nyomtatott sajtó – Elmúlt dicsőség 1998 környékén, tizenkét éves koromban kezdtem rendszeresen sportmagazinokat vásárolni, a Bravo Sportot, amit később átneveztek Sztár Sportnak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hét spanyol klubot bírságolt meg az Európai Bizottság tiltott állami támogatások miatt

Az uniós szabályokkal összeegyeztethetetlen állami támogatások miatt hét spanyol labdarúgó klubnak összesen több tízmillió eurót kell visszafizetnie a spanyol államnak....

Close