parasport, Sport PR — 2016/06/30 at 16:55

Partnert talált a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság a parasport népszerűsítésére

by

A következő négyéves ciklusban speciális oktatási programokat szerveznek és a parasportolók edzés lehetőségeit javítják. A parasportot népszerűsítése a cél a 2020-as tokiói paralimpia előtt.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság [International Paralympic Committee – IPC] érdekeltésgébe tartozó Agitos alapítvány a Nippon Foundation Paralympic Support Centre [NFPSC] szervezettel kötött szerződést a parasport népszerűsítésére a 2020-es tokiói paralimpia felvezetéseként. A négyéves program főleg Japánra és Ázsiára koncentrál és 800 ezer eurós kerettel rendelkezik.

2020-olimpiai-es-paralimpiai-logo

Az NFPSC a paralimpiai eszme terjesztésén, valamint az elfogadáson és a megértésen fog munkálkodni, amivel hozzájárulhat a 2020-as paralimpiai játékok örökségéhez. Az Agitos alapítvánnyal közösen a 6 és 12 év közötti korosztály számára szóló oktatási anyagokat dolgoznak ki, amelyek a parasport értékeit hangsúlyozzák. A tervezeteket Japánban tesztelik, mielőtt több országra is kiterjesztenék. A parasportolók edzés lehetőségeinek javítását egész Ázsiában, szintén célul tűzték ki.

2012-paralimpia

Az NFPSC és az Agitos munkáját a Japán Paralimpiai Bizottság és a Japán Sportszövetség is támogatja.

Forrás: paralympic.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.06.30.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close