Sportszemle — 2016/06/29 at 06:30

Sportszemle 2016.06.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Dzsudzsák három lépésre Puskástól

Egész komoly változások történtek a magyar válogatottsági örökranglistán azt követően, hogy a franciaországi Eb-n a Storck-keret több rutinos játékosa is három-négy meccsel növelni tudta válogatottságai számát. Király Gábor az idei Magyarország-Elefántcsontpart (0-0) meccs óta a legtöbbszörös magyar válogatott játékosnak számít, az Eb-n lejátszott négy meccsével pedig tovább növelte előnyét Bozsik Józseffel szemben – derül ki a magyarvalogatott.hu rangsorából.A Haladás 40 éves kapusa 107 mérkőzésnél jár, míg Bozsik 101-nél.

Magyar válogatott: Méltók a tagságra, méltók a szurkolók bizalmára: 6 pontban az Eb-szereplésről

Bernd Storck: Dzsudzsák Balázs már majdnem a játékoskijáróból vezényelte vissza a csapatot, amikor felhangzott még egyszer, lefújás után negyedórával a „Gyertek ide!” a magyar táborból. Majd a „Szép volt, fiúk!”. Majd a Himnusz. Majd a „Ria, ria, Hungária!”. Egy 0-4 után.

Király Gábor Szombathely díszpolgára lesz

A magyar válogatott rekorder kapusa, Király Gábor hamarosan Szombathely díszpolgára lesz, ezt ma már be is jelentheti a város polgármestere a Nyugat.hu híre szerint. A negyvenéves játékos jövőre, a szombathelyi stadion avatóünnepségén kapja meg a címet. Király végigvédte a magyar válogatott mind a négy franciaországi mérkőzését, és az Európa-bajnokság egyik legnagyobb sztárja lett.

Hanga a legjobb védekező játékos a spanyol ligában

Végleg befutott Hanga Ádám a spanyol kosárlabdaligában: a bajnokság legjobb védekező játékosaként emlegetik. Amerikában pedig már azon értetlenkednek, miért nem igazolta le a

Kassai Viktor a top 3-ban, megkaphatja a döntőt

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az UEFA-nál három játékvezető kerülhet szóba az Európa-bajnokság döntőjének levezénylésére, az egyikük Kassai Viktor. Az NSO cikke szerint az olasz sportnapilap úgy tudja, jelenleg az olasz Nicola Rizzolinak van a legnagyobb esélye arra, hogy a július 10-i Eb-döntőben fújhassa a sípot, már csak azért is, mert élvezi Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottsága olasz vezetőjének a támogatását.

Egy vödör vízzel akarta eloltani az olimpiai lángot

Ahogy a 2014-es brazíliai futball-világbajnokság is úgy a rió olimpia sem megy le botrányok nélkül. Egy az olimpia értelmetlen költségeit kritizáló férfi egy vödör vízzel próbálta meg eloltani az olimpiai lángot, amelyet most váltó visz körbe Brazílián. A 27 éves Marcelino Mateus Silva Proençát Maracaju városban tartóztatták le, kísérlete nem sikerült, csak a fáklyát vivő futót és egy biztonsági őrt locsolt le.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.06.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close