olimpia, Sportmarketing — 2016/06/24 at 08:50

360-fokos képek készülnek a riói olimpiáról

by

A Getty Images 360-fokban készített majd fényképeket a riói olimpiáról. A világ egyik legnagyobb stockfotó szolgáltatója ezzel egyértelműen a virtuális valóság mellett tette le a voksát.

Az amerikai Getty Images a világ egyik legnagyobb képügynéksége. A média számára készített és marketing anyagok illusztrációjának szánt fényképek és videók mellett, a vállalat már eddig is komoly figyelmet fordított a virtuális valóságra [virtual reality – VR], ugyanis az elmúlt négy évben több, mint 12 ezer 360-fokos, nagyfelbontású képet tárazott be.

360-pic-getty-images

A Getty Images 2012-ben lépett partnerségre a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, amikor a londoni olimpia hivatalos fotóügynöksége lett. Az együttműködésnek köszönhetően már a 2012-es ötkarikás játékokról rengeteg 360-fokos képet készítettek. Az eddig is tekintélyesnek nevezhető gyűjtemény ellenére a cég nem szeretné megtörni a lendületet, így az idei riói olimpiára is a legmodernebb 360-fokos kamerákkal felszerelve küldi a fotósait.

getty-images-logo

A Getty Images-nek friss együttműködése van a virtuális valóságban utazó Oculus technológia céggel. A múlt hónapban kötött szerződésnek köszönhetően folyamatosan kell szállítaniuk az Oculus Rift headsetekkel használható, nagyfelbontású virtuális valóság tartalmakat a világ minden tájáról.

A Google friss kezdeményezéséhez, az iskolások számára a tanulást VR-élménnyel segítő Google Expedition programhoz szintén a Getty Images-t választották partnernek.

Forrás: vrscout.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.06.24.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close