Sportszemle — 2016/06/21 at 06:30

Sportszemle 2016.06.21.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Dzsudzsák ezt kérte a kiutazó szurkolóktól

A válogatott csapatkapitánya is csatlakozott az MLSZ kéréséhez, miszerint sportszerű szurkolást várnak a csapat rajongóitól a további Eb-szereplés alatt is, miután mindkét eddigi mérkőzésünk után vizsgálatot indított a magyar szövetség ellen az UEFA.

A magyar gazdaság is jól jár az Eb-remekléssel

Várhatóan már rövid távon mérhetően felpörgeti a gazdaságot a magyar válogatott sikeres szereplése az Európa-bajnokságon Dénes Ferenc sportközgazdász véleménye szerint. A szakértő szerint várhatóan tizedszázalékokban mérhető a sikeres Eb-szereplés a gazdaság egészére nézve, és ahogy egyre tovább jut a válogatott, ez a hatás exponenciálisan nő.

Orbán Viktor: újjáépítjük a megszűnt pályákat

2016-06-20 14:07:50 Csányi Sándorral budapesti futballpályák építéséről állapodott meg a miniszterelnök. Orbán Viktor miniszterelnök mellett Szöllősi György, az FFT főszerkesztője, az MSÚSZ elnöke (Fotó: Mravik Gusztáv/FFT) Ha az új magyar futball-láz ismét lehozza a pályákra az egyre nagyobb számban futballozó gyerekeket, bizony hiányozni fog az a mintegy ezer futballpálya, amely a rendszerváltozás óta szűnt meg Magyarországon.

Sose volt még ennyi dráma az Eb-n

A 2016-os Európa-bajnokság gólátlaga továbbra sem valami jó, mert az eddig lejátszott huszonhat mérkőzésen 1,91-es átlagot hoztak össze a csapatok. Ezt a legutóbbi három Európa-bajnokság simán leveri. De ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, ez betudható annak, hogy egyrészt a csapatok az első két csoportkörben nem akartak annyit kockáztatni, másrészt a kiscsapatnak titulált válogatottak elsősorban a védekezésre építenek, mivel könnyebb egy jó védelmet megszervezni, mint egy ütős támadójátékot összerakni.

Újabb olimpiai rivális dőlhet ki Budapest mellől

Róma új polgármestert választott, a győztes az MS5 jelöltje, Virginia Raggi lett, akiről köztudomású, hogy az olimpiarendezés ádáz

Kreatív Online – Négy olimpia jogát szerezte meg az MTVA

Az MTVA az olimpia szabadon fogható audiovizuális és rádiós közvetítési jogaival rendelkezik majd. A megegyezés lehetővé teszi az MTVA számára, hogy a 2018 és 2024 között megrendezett olimpiák magyar nyelvű közvetítéseit a szomszédos országokban a helyi kábelszolgáltatók fizetős csomagjaiban, egy televízió- és egy rádiócsatornán is elérhetővé tegye.

Története során először bajnok a Cleveland Cavaliers! – NSO

Végig szoros, kiélezett összecsapást hozott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének hetedik mérkőzése, amelyet Kyrie Irving triplájával a Cleveland Cavaliers nyert meg. A franchise ezzel történetének első bajnoki címét ünnepelheti, a finálé MVP-jének pedig természetesen LeBron Jamest választották. LeBron James ezért tért vissza Clevelandbe Miamiból (Fotó: Reuters) Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 89-93 A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Interjú Császári Attilával, az adidas sportmarketing menedzserével

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottat és a riói olimpiára készülő magyar olimpiai csapatot is az adidas öltözteti. Ennek...

Close