esport, Sportmarketing — 2016/06/21 at 13:50

eSport csapatot indít a Valencia

by

Az elektronikus sportok piaca nemcsak a márkák figyelmét kelti fel egyre jobban, hanem a hagyományos sportszervezetekét is. A közel 100 éves múlttal és komoly tradíciókkal rendelkező Valencia az európai futball klubok közül az elsők között lép be a gyorsan fejlődő eSportba.

Meglepőnek tűnhet, hogy labdarúgó klubok a versenyszerűen űzött elektronikus játékok piaca felé kacsingatnak. Azonban ahogyan korábban írtuk, dübörög az eSport, bőven kétszámjegyű a bővülés a közel félmilliárd dolláros globális piacon, többezer férőhelyes arénák épülnek a játékosok és a nézők speciális igényeinek kielégítésére és sorra indulnak a – gyakran a hagyományos televíziós társaságok tulajdonában lévő – tematikus tévécsatornák. Olyannyira nem újkeletű jelenségről van, hogy hazánkban is találni az eSportból élő játékosokat, sőt az egyik legjobb magyar gamer, Kiss Tamás [Vízicsacsi] be is mutatta nekünk, hogyan vezetett az útja a profi létig és hogyan telik egy napja.

valencia-esports

eSprt csapatot indít a Valencia

A fentiek fényében már nem annyira elvetemült ötlet, hogy a modern gondolkodású sportszervezetek komoly érdeklődést mutassanak az eSportok iránt, és játékosokat, esetleg teljes csapatokat igazoljanak le. Milliók vannak, akik szívesebben megnéznek egy League of Legends csatát, mint egy labdarúgó bajnoki mérkőzést, így a klub márkája olyan közönség körében is épülhet, amelyet egyébként alig, vagy egyáltalán nem érne el.

Peter Draper, a Valencia marketing igazgatója

Peter Draper, a Valencia marketing igazgatója

Az európai labdarúgó klubok közül az angol West Ham United és a német VfL Wolfsburg voltak az úttörők, bár az eSporton belül maradtak a futballnál és FIFA számítógépes játékra fókuszáltak, innen igazoltak profikat. A szintén német Schalke 04 még náluk is bátrabb volt, egy League of Legends csapattal kötöttek szerződést. A spanyol Valencia ez utóbbi irányt követte.

A Valencia új szerzeményei

A Valencia új szerzeményei

A klub otthonául szolgáló Mestalla stadionban tartott sajtótájékoztatón Peter Draper, a Valencia marketing igazgatója bejelentette, hogy négy Hearthstone: Heroes of Warcraft játékost igazoltak. Diego ‘Evangelion’ Fuentes, Hector ‘TheFallen’ Fuentes, Haneul ‘NaRa’ Lee és Jose Miguel ‘Josemi’ Pascual a legrangosabb eSport versenyeken fogja képviselni a klubot. A sajtóértesülések szerint a Valencia a későbbiekben szeretné bővíteni az eSport részlegét és képviseltetni magát a FIFA, valamint a Rocket League rendszerekben is.

Forrás: valenciacf.com

One Comment

  1. Pingback: eSport szakosztályt indít az MTK | sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.06.21.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close