Sportszemle — 2016/06/20 at 06:30

Sportszemle 2016.06.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hogyan tudtátok honosítani Kleinheislert?

Milánói átszállással érkeztem Bordeaux-ba, nagyjából 70 magyar és 30 osztrák drukkerrel együtt, a mi gépünket a francia légi irányítók szerencsére fogadták, nem rekedtünk Olaszországban. Az átszállásnál egy taxis a magyar nemzeti színeket látva „hajrá, magyarokkal” fogadott bennünket a malpensai reptéren. Nem Forza Ungheria, hanem így, kivehetően: „Hajrá, magyarok!”

Férfi kézi-vb: csak a negyedik kalapban a magyar válogatott – NSO

A magyar férfi kézilabda-válogatott a negyedik kalapból várhatja a 2017. januári franciaországi világbajnokság csütörtöki párizsi sorsolását. A vb honlapján olvasható, hogy a magyarok – akik a szerbek elleni kettős győzelemmel biztosították helyüket a tornán – az izlandiakkal, az egyiptomiakkal és a jelenleg zajló Pánamerikai bajnokság győztesével nem kerülhetnek azonos csoportba.

Az orosz atléták bukják a riói olimpiát, hiába játszották el a jófiút

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) pénteken úgy döntött, hogy továbbra is érvényben marad a tiltás, így nem engedélyezi a korábbi doppingbotrányok miatt az orosz atlétáknak, hogy induljanak a riói olimpián. Egyetlen esélye azonban még van Oroszországnak. Az IAAF novemberben tiltotta el az oroszokat a nemzetközi versenyektől, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hosszas nyomozása során kiderítette, hogy Oroszországban az élsportot teljesen átitatta a doppingolás.

Magyar válogatott: Eb 2016: már 470 millió forint bevételnél jár a magyar válogatott

Az UEFA honlapja szerint az Eb-re kijutott 24 csapat egyaránt 8 millió euróval (körülbelül 2.5 milliárd forint) gazdagodott, a csoportkörben elért győzelem egy-, míg a döntetlen félmillió eurót (körülbelül 156.5 millió forint) ér. A magyar válogatott az első meccsét megnyerte, a másodikon döntetlent játszott, ami azt jelenti, hogy eddig 1.5 millió eurós, átszámítva 469.5 millió forintos bevételre tett szert.

Veszélyben a magyar sísport jövője

A Nemzetközi Sí Szövetség legutóbbi kongresszusán határozatban fogadta el a nemzeti szövetségeknek járó támogatás elosztásának új módszerét, amely miatt a kisebb, versenyrendezési infrastruktúrában szegény országoknak, így Magyarországnak is komoly veszteséggel kell

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Saját olimpiai médiacsatornát indít a NOB

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hamarosan elindítja az Olimpiai Csatorna névre keresztelt médiacsatornáját, amely az ötkarikás játékokhoz kapcsolódó műsorokat fog sugározni....

Close