olimpia, Sportmarketing — 2016/06/17 at 12:50

Saját olimpiai médiacsatornát indít a NOB

by

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hamarosan elindítja az Olimpiai Csatorna névre keresztelt médiacsatornáját, amely az ötkarikás játékokhoz kapcsolódó műsorokat fog sugározni. 27 nemzetközi sportszövetséggel már megállapodtak.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság [NOB] nagy lépést tett a régóta tervezett hivatalos olimpiai médiacsatorna elindítása felé. Ezzel az Agenda 2020 program egyik fő ajánlása teljesülne. Az Olimpiai Csatorna újabb utat biztosítana a fiatalokkal való kommunikációban, és az olimpiai mozgalom, valamint az olimpiai eszmék terjedésében.

olimpiai-csatorna

Hamarosan indul az Olimpiai Csatorna

A NOB eddig összesen 27 nemzetközi sportszövetséggel írt alá együttműködést. Többek között a kosárlabda, az úszás, a vívás és a sí vezető szerveivel, de például az atlétika, a kerékpár és a labdarúgás még nem csatlakozott a projekthez. Az utóbbiakkal együtt nyolc olimpiai sportág – öt nyári és három téli – nemzetközi szövetségével kell még megegyezni ahhoz, hogy teljes legyen a létszám.

Thomas Bach, a NOB elnöke

Thomas Bach, a NOB elnöke

A tervek szerint az Olimpiai Csatorna élőben fog közvetíteni sporteseményeket, valamint híreket és interjúkat közöl, de korábbi olimpiák archív felvételeit is leadja majd. Ugyanakkor komoly hangsúly lesz a tanító jellegű, fiataloknak szánt tartalmakon, úgy mint a fenntarthatóság, sporttudomány, táplálkozás és egészséges életmód.

Az Olimpiai Csatorna csapata jelenleg 60 teljes munkaidős alkalmazottból áll, akik 20 nemzetet képviselnek. A kereskedelmi és disztribúciós központ a NOB lausanne-i székházában található, míg a technikai és gyártási egységek Madridban vannak. A tartalomgyártás már elkezdődött, Yiannis Exarchos, az Olympic Broadcasting Services vezetője azt ígérte, hogy közel 600, egyenként nagyjából 26 perces műsort készítenek házon belül az indulásig. A saját anyagokat külső produkciós cégektől vásárot műsorokkal egészítik majd ki.

Forrás: olympic.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.06.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close