Sportszemle — 2016/06/06 at 06:30

Sportszemle 2016.06.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Megvizsgálják, mit jelent a Zika-vírus az olimpia szempontjából

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója szakértői bizottságot hívott össze annak megállapítására, hogy mekkora fenyegetést jelent az augusztusi, Rio de Janeiró-i olimpia számára Zika-járvány. A múlt hónapban Jeanne Shaheen amerikai szenátor arra kérte a WHO főigazgatóját, Margaret Chant, hogy mérlegelje az ötkarikás játékok elhalasztását. Chan pénteki válaszlevelében arról tájékoztatta a politikust, hogy felkérte a Zika-járvánnyal foglalkozó bizottságot a téma vizsgálatára.

A spaklizó, aki egyedül megverte a világ legjobb csapatát

A spaklizó, aki egyedül megverte a világ legjobb csapatát – Szalay Tibor két góljával a Sevilla 1960-ban kiütötte a Real Madridot. Ezekben az időkben Szalay egy csatársorban játszott Puskással és Kubalával is, aztán jött a Barcelona, de belőle közepes sztár sem lett. New Yorkban telepedett le, falakat gyógyítgatott.

Császár a svájci bajnokság legértékesebb kézise

Császár Gábort, a Kadetten Schaffhausen magyar válogatott irányítóját választotta a bajnokság legértékesebb játékosának a Svájci Kézilabda Szövetség. A szövetség pénteki díjátadó gálaestje után Császár a bajnok és kupagyőztes klub honlapján elmondta: nagyon boldog, és megtisztelőnek tartja az elismerést. Ez azt mutatja, hogy jó munkát végeztem, egyben arra ösztönöz, hogy a következő szezonban még jobban teljesítsek.

Férfi kézi BL: Dujsebajev elmondta, hogyan jött vissza a Kielce mín

Talant Dujsebajev, a friss Bajnokok Ligája-győztes lengyel Kielce férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője hosszabb interjút adott az európai szövetség honlapjának, amelyben beszélt az MVM Veszprém elleni valószerűtlen döntőbeli fordítás hátteréről. Dujsebajev mindig emlékezni fog erre a sikerre (Fotó: Kielce) Mint ismert, a Veszprém 28-19-re vezetett a Kielce ellen a második félidő közepén, utána azonban a lengyelek sorozatban kilenc gólt lőttek, és végül hétméteresekkel megnyerték a döntőt.

Az öntudatra ébredt futball majdnem felfalta önmagát

A futball első ötven éve az egyén szabadságáról, a művészetről és az önkifejezésről szólt. Az 1960-as években azonban az öntudatára ébredt sportág mindezt lesöpörte a pályáról, kiölte a játékból a szépséget és a gólokat. Ezután viszont az ultradefenzív szemléletet felváltotta a megalkuvás nélküli támadójáték.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A profi bokszolók is indulhatnak a riói olimpián

A szövetség tagjai Lausanne-ban voksoltak, a 88 szavazóból 84-en támogatták a javaslatot. Vu Csing Kuónak, az AIBA elnökének már régóta...

Close