labdarúgás, Sportmarketing — 2016/05/27 at 10:50

Labdarúgás: drónokkal a jobb csapatteljesítményért

by

Az indiai válogatott vezetői bejelentették, hogy a világbajnoki selejtezősorozatra való felkészülést szolgáló edzőtáborozásuk során drónokkal filmezik a tréningeket. Az Arsenal legendája, Thierry Henry, aki éppen az edzői papírjai megszerzésén dolgozik, szintén kedveli ezt a technológiát.

A legtöbb klubcsapat és válogatott GPS alapú mérésekkel gyűjt adatokat az edzések során. India egy lépéssel továbbment ezen az úton, és az amerikaifutball csapatok mintáját tekinti követendő példának. Stephen Constantin, a válogatott szövetségi kapitánya ugyanis drónokkal filmezi a csapat edzéseit.

drones-indian-national-team-training

“A drónok segítségével olyan légifelvételeket kapunk, amelyeken egyszerre látszik az egész csapat. A pályán zajló események függvényében, ez a nézet megmutatja nekünk, hogy megfelelő alakzatot vettünk-e fel, a képek kitűnőek a játékhelyzetek elemzésére. Bármilyen apró darabka tudást, ami az előnyünkre lehet, szeretnék használni” – mondta az elszánt szövetségi kapitány, akit talán a 2018-as világbajnokságra és a 2019-es Ázsia Kupára egyszerre kvalifikáló sorozatban Türkmenisztántól nemrégiben elszenvedett vereség tett ilyen eltökéltté.

indian-football-gps-training

Napjainkban az edzők folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amelyek új perspektívákat nyitnak a csapatuk, vagy éppen az ellenfél képességeinek feltérképezésében. Az angol Premier League-ben az Evertonnál bevett gyakorlat a drónok használata, de az edzői papírjai megszerzésén dolgozó Thierry Henry is kedveli ezt a technológiát.

Más okból, de a 2013-as Konföderációs Kupa és a 2014-es labdarúgó világbajnokság során Brazíliában szintén használtak drónokat. Itt elsősorban a biztonsági cégek alkalmazták a tömeg figyelemmel kísérésére. A médiában is egyre gyakrabban találkozni drónok által készített felvételekkel. NFL anyagokban, vagy a Winter X Games műsoraiban a sí és snowboard versenyek közvetítésében sűrűn előfordulnak.

Forrás: indiatimes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.05.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close