Sportszemle — 2016/05/24 at 06:30

Sportszemle 2016.05.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A hegyikerékpáros Benkó Barbara sporttörténelmet írt

Benkó Barbara sporttörténelmet írt, ő az első magyar hegyikerékpáros, aki elit világkupafutamon bekerült a legjobb tízbe. A németországi Albstadtban szerezte meg a kilencedik helyet. A futamot a dán Annika Langvad (Specialized) nyerte a svéd Rissveds és a kanadai Pendrel előtt. Benkó csak három percet kapott a győztestől, hatodik helytől pedig 9 másodperccel maradt le.

Névadó szponzor lesz a Telekom Veszprémben

Névadó szponzorrá lép elő a Telekom a veszprémi kézilabdásoknál, a Bajnokok Ligája Final Fourra készülő csapat hároméves szerződést kötött az őt húsz éve támogató céggel. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Ancsin Gábor jövőre Veszprémben folytatja a pályafutását. A Telekom székházában tartott tájékoztató kezdetén a házigazdák elmondták, hogy az MVM Veszprém leghűségesebb szponzoraként majdnem 7000 napja, közel 20 éve támogatják a legsikeresebb magyar kézilabdacsapatot.

Nyártól új korszakba lép a labdarúgás

Anglia május 22-én barátságos mérkőzésen fogadja Törökországot. Eddig semmi különös nincs. Mégis a találkozó bizonyos szempontból történelmi jelentőséggel bír. Ezen a napon először próbálják ki éles helyzetben a Nemzetközi Futballszövetségi testület (IFAB) által újonnan alkotott futballszabályokat. A FIFA-tól függetlenül működő testület az eddigi „kézikönyvet” 22 ezer szóról 12 ezerre módosította – írja az Evening Standard.

Bundesliga: a játékosoknál Dárdai Pál a szezon edzője! – NSO

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) futballozó játékosok a Herthával hetedik helyen végző Dárdai Pált választották meg a 2015-2016-os szezon legjobb vezetőedzőjének. A játékosok Dárdai Pált választották meg a szezon legjobb edzőjének a Bundesligában (Fotó: AFP) A Kicker titkos szavazásán 235 játékos vett részt, a magyar szakember a szavazatok 17.5 százalékát gyűjtötte be.

Már a veszélyesebb útvonalon is feljutott magyar hegymászó a világ tetejére

Neszmélyi Emil a hétvégén első magyarként északról, a hegymászók által jóval veszélyesebbnek ítélt útvonalon feljutott a Mount Everest csúcsára – közölte az expedíció kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel. Mint írták, Neszmélyi Emil révén Magyarország is bekerült azon nemzetek közé, amelyeknek legalább egy sikeres mászója Tibet felől ért fel a világ legmagasabb, 8848 – más mérések szerint 8850 – méteres csúcsára.

A törékeny magyar lány, aki Hosszú Katinkánál is gyorsabb

Londonban kiderült, hogy Kapás Boglárka Európa leggyorsabb úszónője. Hosszú Katinka is négy aranyérmet – és egy ezüstöt – nyert az Eb-n, de a 23 éves újpesti sportoló a gyorsúszószámok négyszeres aranyérmes európai királynője lett. 400-on, például, két másodperccel megjavította az Iron Lady országos csúcsát. Ha tartja a formáját, az olimpián akár kétszer is dobogóra állhat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Interjú a goal.com magyarországi főszerkesztőjével

Magyarországon is elindult az egyik leghíresebb, labdarúgással foglalkozó szakoldal, a goal.com. A komoly hagyományokkal rendelkező weblapon, a futballt kedvelő közönség...

Close