Sportszemle — 2016/05/23 at 06:30

Sportszemle 2016.05.23.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Már a nagyok is beszólnak, valamit csak jól csinálunk

A szimpatikus vesztesé nem egy hálás szerep, mégis biztosak vagyunk benne, hogy a magyar jégkorong-válogatott sokakat maga mellé állított Szentpéterváron. A csapat legponterősebb játékosa, Bartalis István arra számított, hogy a világbajnokságon nagyobb lesz a különbség a többi csapat javára, a pályán az ellenfelek viselkedéséből is érezte, hogy sikerült meglepni őket.

Eredményes idényt zárt a kosárszövetség – NSO

Éves küldöttgyűlését tartotta a Magyar Sport Házában a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kedden. Szalay Ferenc elnök beszámolt az elmúlt év legfontosabb történéseiről, sikereiről és kudarcairól. Mint mondta, a legfontosabb a sportág erősödése, amely átgondolt szisztéma szerint, jó ütemben halad.

Vay lenyűgözött minket, nem a kispadra szerződtettük

Szerdán az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Minnesota Wild leigazolta Vay Ádámot, az NHL-klub kétéves szerződést kötött a 22 éves kapussal. Vay hihetetlen formában védett a hokivébén, a világbajnokság alatt keresték meg őt és menedzserét e-mailen a Minnesotától. A 196 centiméter magas kapus a világbajnokságon hívta fel magára a figyelmet, Kanada, Finnország és az Egyesült Államok ellen is remekelt, a lövések 91,1 százalékát hatástalanította.

Gera Zoltán hosszabbított

A Ferencvárosi Torna Club és Gera Zoltán mindenben megegyezett egymással, így eldőlt, hogy az év játékosának választott középpályás továbbra is zöld-fehérben folytatja a

A szánhúzó kutya képes megölni magát érted

„Keresem a választ, hogyan lettem a kutyaszános, de nem igazán találom, valahogy belenőttem. Kisiskolásként is mágnesként vonzottam a kutyákat, amikor mentem haza az iskolából, szinte mindig hozzám csapódott két-három kutya. A kutyaszánhajtásba végül egy barátommal hergeltük bele egymást (ekkor próbálkozott Badár Sándor és Horváth János is a sportággal.)

Ifjabb Ocskay Gábor bekerült a hírességek csarnokába

Az IIHF vasárnapi moszkvai ünnepségén a posztumusz járó Richard “Bibi” Torriani Díjat ifj. Ocskay Gábor édesapja és testvére vette át. A néhai magyar kiválóság mellett olyan hokisokat és edzőket választottak be, mint Peter Bondra, Szergej Fjodorov, Valerij Kamenszkij, Ville Peltonen, továbbá Pat Quinn és Ben Smith.

Aranyak még: minden idők „legesleg” úszó-Eb-je

Éremesővel és a kontinensviadal éremtáblázatának élén kívánta befejezni szereplését a magyar úszócsapat a londoni Eb-n, a 8 vasárnap délutáni fináléból 5-ben érdekeltek voltunk. Kapás Boglárka a 3. legjobb idővel volt finalista 400 m gyorson, Verrasztó Dávid az elsővel 400 m vegyesen – egyik üldözője Gyurta Gergely volt -, Szilágyi Liliána a 2.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bőr alá ültethető mikrochip formájában kínálja egy futball klub a szezonbérletét

Meglehetősen furcsa marketing fogással próbálkozik egy argentin labdarúgó klub. A Passion Ticket valóban csak a legelkötelezettebb szurkolóknak való.

Close