Sportszemle — 2016/05/19 at 06:30

Sportszemle 2016.05.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Vay Ádám az NHL-be igazolt

Az NHL-ben szereplő Minnesota Wild csütörtök délután a Twitteren jelentette be, hogy kétéves, minimálbéres szerződéssel leigazolta a magyar hokiválogatott kapusát, Vay Ádámot. #mnwild has agreed to terms with free agent goaltender, Adam Vay, on a two-year contract: https://t.co/rsp3tgcAD5 pic.twitter.com/7tLPmZyJ0M – Minnesota Wild (@mnwild) May 18, 2016 A 22 éves hokis ingyen igazolható volt, és a mostani világbajnokságon mutatott nagyszerű védéseivel hívta fel magára a figyelmet.

Bejárta Dél-Amerikát, hogy az olimpián dolgozhasson

Bár sem a női, sem a férfiválogatott nem tudta kiharcolni a riói részvételt, egy magyar szereplője biztosan lesz a nyári olimpia kézilabdatornájának. Az Európai Kézilabda-szövetség korábbi szakírója és a Hypo Niederösterreich egykori klubmenedzsere, Hegedüs Márk az elmúlt néhány évet arra tette fel, hogy valahogy ott lehessen a 2016-os nyári játékokon.

Női kézi: Kim Rasmussen az új magyar kapitány – hivatalos – NSO

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) bejelentette, hogy a nyártól Kim Rasmussen felel a női válogatott szakmai munkájának irányításáért. Rasmussen az elmúlt években kiemelkedő eredményeket tudott felmutatni, rajta a sor, hogy felrázza a magyar válogatottat (fotó: AFP) Első külföldi női kapitányként 2011-ben az azóta elhunyt norvég Karl Erik Böhnt nevezte ki a szövetség (az elnökség Hajdu János és Kovács Péter ellenében szavazta meg), Ambros Martín pedig 2016 elején lett Elek Gábor párjaként beugró kapitány.

Koszovó miatt konfrontálódhat az UEFA

Koszovó és Gibraltár válogatottja is részt vehet a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában, de előbbi esetében egyelőre problémát jelent, hogy melyik csoportba kerüljön. Az európai szövetség (UEFA) május 3-án a budapesti, a nemzetközi szövetség (FIFA) pedig május 13-án a mexikóvárosi kongresszusán vette fel tagjai közé Koszovót.

Koós János nélkül nincs magyar Eb-induló

Két igazi focirajongó jött össze az Eb-indulókat bemutató következő párosunkban, ugyanis Pixa, illetve a Firkin zenekarból Kovács Nemes Andor is egészen régi emlékeket őriz. Ráadásul mindketten igen erős induló-esélyest alkottak a válogatottnak. Nézzük őket! Hogy miért Koós János lett a felkért vendég Pixa (Tóth Dániel) és Lotfi Begi közös számában?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.05.18.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close