kosárlabda, Sportmarketing — 2016/05/19 at 13:30

NBA-élménypark nyílik Kínában

by

Folytatja a kínai piac meghódítását az NBA. Még idén családi szórakoztató központot nyit a liga Sanghajban.

Az NBA számára kiemelt piacnak számít az ázsiai. Különösen Kína, nemcsak a mérete miatt, hanem azért is, mert a kosárlabda hatalmas népszerűségnek örvend az országban. A liga ezért egy 1500 négyzetméteren elterülő élményparkot nyit Sanghajban. Az egész család számára szórakozást nyújtó NBA Playzone a Hubin Dao üzletközpontban kap helyet Xin Tian Diben, a város népszerű bevásárló negyedében.

nba-shanghai

Az NBA Playzone változatos programokkal várja majd a kosárlabda szerelmeseit, főleg a gyerekeket. A következő 10 tematikus zóna garantálja az élményeket:

  1. Mascot Training Ground: Csúszdákkal, óriáslabdákkal és játékokkal felszerelt kalandpark a kicsiknek. Rendszeres vendég lesz Benny, a bika, a Chicago Bulls kabalája, valamint Clutch, a Houston Rockets kabalája.
  2. Rookie Challenge: Játszóház a gyerekeknek, ahol ugrálhatnak, zsákolhatnak, falat mászhatnak.
  3. The Arena: A hivatalos NBA pálya – körülbelül egyharmad méretűre – kicsinyített mása, ahol elsajátíthatóak a sportág alapjai és feltűnhetnek a jövő sztárjai.
  4. Dunk Zone: Trambulinokkal ellátott területet, a hatalmas ívű zsákolásokhoz.
  5. Halftime Live: Digitális, interaktív zóna, ahol minden a modern technológiáról szól. A gyerekek tableteken kreálhatnak karaktereket és mozdulatvezérelt mérkőzéseket játszhatnak számítógépes programokkal
  6. In the Paint: Művészeti és kézműves foglalkozások, amelyek során NBA vonatkozású alkotások készíthetők.
  7. Measure-Ups: Életnagyságú képek a játékosokról, sztárok kéz- és láblenyomatai, hogy bárki összemérhesse magát a kedvenceivel.
  8. Party Rooms: NBA témájú privát termek, amelyeket rendezvényekre, szülinapi bulikra lehet kibérelni.
  9. Snack Bar: Étel-ital és a képernyőkön NBA minden mennyiségben, élő közvetítések, összefoglalók formájában.
  10. NBA Playzone Store: Exkluzív ajándéktárgyakat, hivatalos merchandising termékeket, NBA-mezeket kínáló üzlet.

benny-the-bull

Az NBA China divízió 2004 óta rendez bemutató és előszezon mérkőzéseket Kínában. Októberben az NBA Global Games China sorozat keretében a Houston Rockets és a New Orleans Pelicans vendészerepel két mérkőzés erejéig az országban. Az október 9-i sanghaji első meccs után, három nappal később Pekingben kerül sor a visszavágóra. Ezzel összességében 13-ra nő majd a Kínába látogató NBA-csapatok száma és 22-re az itt rendezett mérkőzések száma.

Forrás: chinadaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.05.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close