Sportszemle — 2016/05/17 at 06:30

Sportszemle 2016.05.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Így kell 351 millió euró tiszta hasznot csinálni

Portugália sztárcsapata, a Benfica rendkívül ügyesen ad és vesz játékosokat. A klub kasszájába az elmúlt hat év alatt összesen 351 millió euró folyt be azáltal, hogy értékesítette futballistáit. Az 101greatgoals.com összeszedte azokat a játékosokat, akikért millió eurókat kapott a Benfica, és ezekből a labdarúgókból egy kezdő tizenegyet is összeállított.

Budapestre jöhet az Ironman 70.3 világbajnokság

Budapest az egyike annak a három városnak, amely még esélyes a 2018-as triatlon Ironman 70.3 világbajnokság megrendezésére, írja az MTI. Ezt Diana Bertsch, az Ironman 70.3 versenyek jogtulajdonosa, a World Triathlon Corporation (WTC) világbajnokságokért felelős alelnöke jelentette be a budapesti sajtótájékoztatón.

Képtelenek vagyunk eladni a futballunkat

Fotó: Beliczay László / MTI Az NB I 2015/2016-os szezonjából azt a tanulságot mindenképp le lehet vonni, hogy stadiont könnyebb építeni, mint fogyasztható futballélményt kínálni. A bajnokságvégi statisztikákból kiolvasható nézőszámadatok (a tavalyi évhez képest kevesebben, közel 2600-an jártak ki egy-egy meccsre) megkérdőjelezik a hazai profi labdarúgásba öntött irdatlan mennyiségű állami pénz jogosságát.

Kovács Péterrel BL-t nyert volna a Valcea

33 év valceai elnöki korszaka alatt csupán öt BL-elődöntő és egy finálé jött össze Ioan Gavrilescu elnöknek, aki élete legnagyobb hibájának tartja, hogy 2011 februárjában menesztette a női kézilabdacsapat magyar edzőjét, Kovács Pétert. Ioan Gavrilescu 33 éven át vezette a Valcea női kézilabdaklubot, és mindig arról álmodott, hogy egyszer sikerült megnyerni a Bajnokok Ligáját.

Indulhat az olimpián a sportszerűségéről híres magyar tollaslabdázó

Sárosi Laura tollaslabdázó olimpiai kvótát érő helyen végzett a világranglistán, és ez azt jelenti, hogy ott lesz Rióban az olimpián, ami már csak azért is bravúr, mert magyar tollaslabdázó húsz éve szerepelt utoljára a nyári játékokon, akkor akkor Ódor Andrea indult.

Osztrák vagyok, de magyarnak érzem magam

Garics György furcsa helyzetben lesz június 14-én 18 óra előtt pár perccel, amikor a bordeaux-i stadion gyepén osztrák mezben hallgathatja és énekelheti majd a két csapat himnuszát. A Király Gábor szombathelyi labdaszedőjéből lett Serie A- és Bundesliga-focista úgy érzi, jól döntött, amikor az osztrák válogatottat választotta, ezzel együtt nagyon örül a magyarok kijutásának.

Népszerűségi versenyt nem nyernek. Bajnokságot igen?

A bevezetőben azért fogalmaztunk úgy, hogy csupán földrajzilag, mert a 2009-ben alapított együttesnek semmi köze Kelet-Németországhoz. És a gyeplabdához sincs, ami a Rasen Ballsport jelentése. Ez csupán gyenge trükközés, mely lépésre a Német Labdarúgóliga szabályai kényszerítik a klubot. Németországban ugyanis egyetlen profi sportcsapat elnevezése sem tartalmazhat szponzornevet.

Kanadát lenyűgözte a magyar hokivilág

Az, hogy Magyarország szombaton legyőzött egy top10-es hokiválogatottat egy dolog, de amit a magyar csapat és szurkolóik Szentpéterváron produkáltak, az szinte példa nélküli a sportvilágban. Csak majdnem példa nélküli, olykor ugyanis előfordul ilyesmi. Emlékeznek, amikor négy évvel ezelőtt az írek úgy estek ki a foci-Eb-ről, hogy a fél világ a szurkolóik éneklésétől lúdbőrözött?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Okos stadionból okos város

Szerte a világban épülnek új sportarénák, az USA-ban és Európában sorra adják át az amerikaifutball, foci és egyéb stadionokat. Ami...

Close