Sportszemle — 2016/05/13 at 06:30

Sportszemle 2016.05.13.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A magyar hokiszurkolók ámulatba ejtik a világot

A magyarok szeretik tudni, mások mit gondolnak róluk. Úgy tűnik, a magyar jégkorong-válogatott és az őket mindenhova elkísérő szurkolótábor jó hírünket vitte a világban. Egy orosz férfi 6000 kilométert képes utazni csak azért, hogy találkozzon a drukkereinkkel. “Hungarians, you are crazy people” – harsogta a mikrofonba a hokivébé szentpétervári szurkolói zónájának hangulatfelelőse a magyar csapat franciák elleni meccse előtt.

Egyszeri csoda volt a CSM Bucuresti BL-győzelme?

A magyar szurkolók nagy bánatára a Győrnek nem sikerült újabb Bajnokok Ligáját nyernie, pedig Görbiczék többször is csak másodpercekre voltak a sikertől. Kim Rasmussen csapata a rendes játékidőben és a hosszabbításban is egyenlíteni tudott, és hétméteresekkel sikerült megnyernie a budapesti döntőt. A román csapat sikere többszörösen is komoly meglepetés.

FTC: Senki se gondolja, hogy ebből rendszer lesz – Orosz – NSO

Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója a közszolgálati televízió Ma este című műsorában elmondta, azon vannak, hogy a csapat bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe, egy év múlva pedig azzal lenne elégedett, ha a csapat megvédeni címét a bajnokságban és a Magyar Kupában.

130 éve nem változott ekkorát a futball

22 ezer helyett már csak 12 ezer szavas a FIFA új szabálykönyve, amihez 95 pontban nyúlt hozzá az IFAB (International Football Association Board), azaz a futball szabályalkotó, és immár a FIFA-tól független testülete. 95 szabályon természetesen nem változtattak lényegileg, leginkább a szöveget kozmetikázták, és tették érthetőbbé, de mintegy tucatnyi előíráson jelentősen módosítottak.

A külügy regisztrációra kéri a foci-Eb-re utazókat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata azt kéri a labdarúgó Európa-bajnokságra utazó magyar állampolgároktól, hogy a hatékonyabb konzuli védelem érdekében regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján. A tárca konzuli szolgálata a honlapján közzétett figyelmeztetésben azt írta: a június 10. és július 10. között Franciaországban megrendezendő labdarúgó Európa-bajnokságra várhatóan sok magyar szurkoló utazik ki.

Kiss Gergely egy legendát kapott ajándékba | 24.hu

Van már neki egy másik is, csak az éppen jó pár évtizeddel öregebb. A Ford Mustang magyarországi nagykövete lett a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Olimpia kenyai futók nélkül?

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöksége nem tartja elégségesnek a kenyai parlament által áprilisban elfogadott doppingellenes törvényt, ezért az afrikai országnak a nem megfelelő minősítést adta, amivel komoly veszélybe került sportolóinak szereplése a riói olimpián, tudósított az MTI.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mérni a mezszponzor közösségi média megjelenésének értékét? Miért ne!

A Premier League klubok a korábbinál kedvezőbb helyzetben találhatják magukat a szponzorációs tárgyalásokon. Egy technológiai startuptól kaptak adut a kezükbe.

Close