Sportszemle — 2016/05/11 at 06:30

Sportszemle 2016.05.11.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


300 milliós biznisz végzettség nélkül? Legyél futballmenedzser! – N

Az élvonalbeli futballszezon befejeződésével a labdarúgóktól a játékosközvetítők veszik majd át a terepet az átigazolási időszakban. De vajon mi kell ahhoz, hogy valakiből közvetítő lehessen, és mi kell ahhoz, hogy jó ügynök is legyen? Képünk illusztráció AZ MLSZ SZABÁLYAI ALAPJÁN BÁRKIBŐL LEHET KÖZVETÍTŐ A futballmenedzseri rendszer tavalyi átalakítása óta már nem kell FIFA-licenc sem ahhoz, hogy valakiből játékosügynök, hivatalos nevén, játékosközvetítő válhasson.

12 nap, és Angliában már megváltozik a futball

A május 22-i Anglia-Törökország futballmérkőzést már a szabályalkotó testület (IFAB) reformjainak megfelelően fogja vezetni a játékvezető. Vagyis: Megszűnik a tripla büntetés, nem kell feltétlenül kiállítani a tizenegyest is összehozó játékost, ha például a szerelési kísérlete a labdára irányul. Ennek megfelelően nem fogják a következő meccsről eltiltani. (A hármas büntetést sokan túlzónak tartották.)

Dárdai Pál: A Hertha halálra volt ítélve

Dárdai Pál a minap kapott egy borítékot, amelyben a Hertha-vezetők jelezték neki, újabb egy évig folytathatja a munkáját a nagycsapat élén. Ha nem itt, akkor a fiataloknál biztosan maradhatna, hiszen nyugdíjig szóló szerződése van – az sem érdekelné, ha a Bayern München hívná, hiszen a Berlinben futballozó gyerekei fontosabbak számára, mint a karrierje.

Kassai is ott lesz a BL-döntőn | 24.hu

2011 után lesz ott ismét a fináléban.

Barca: Dani Alves gesztusától a Real-szurkolók is elolvadnak – NSO

Dani Alves szívmelengetően emberi oldalát villantotta meg a Barcelona hétvégi, Espanyol elleni spanyol bajnoki mérkőzése előtt. A brazil hátvéd egy mozgássérült fiúnak segített átérezni, milyen a pályára kísérni a világ egyik legjobb futballcsapatának játékosait.

„Azért hiányzik az otthoni hangulat” – így él Pérez Carlos Katarban

Három éve egy világválogatott elleni búcsúmeccsel köszönt el a Veszprémtől, amelyben több mint tizenöt éven keresztül szinte számolatlanul ontotta a gólokat. A klasszis balátlövő akkor a katari al-Samalhoz ment levezetni, és bár augusztusban már 45 éves lesz, még mindig élvezi a játékot, így könnyen elképzelhető, hogy bevállal egy újabb szezont.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

E-sportoló vagyok és profi

Az eSportok esetében is, mint minden sportban, nagyon fontos az emberi tényező, aki irányítja és uralja a játékot, befolyással van...

Close