Sportszemle — 2016/05/05 at 06:30

Sportszemle 2016.05.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Tajti: Megalázó, amikor azt mondják, gurulj haza a bőröndöddel – ex

Tajti Mátyás 2014-ben szerződött az FC Barcelona labdarúgócsapatának akadémiájára. A tizenhét éves középpályás a spanyol ifjúsági labdarúgó-bajnokság 2015-2016-os szezonját követően hazatért egy kis időre, sűrű programja miatt nem unatkozott. Az érettségihez szükséges osztályozóvizsgák letétele hetében elballagott, de olyan gyorsan, hogy osztálya tablójára sem fért fel.

Beajánlották a Fair Play-díjra a magyar tollasozót

Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke szerint Rióban nemzetközi Fair Play-díjat kaphat Sárosi Laura tollaslabdázó. “A Nemzetközi Fair Play Bizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kulturális bizottságával egyetértésben kampányt hirdetett a riói olimpia előtt.

Ilyen még nem volt: anya és fia ugyanazon az olimpián

Az olimpiák történetében először vehet részt ugyanazon a játékokon anya és fia. Sportlövészetben a grúz Nino Salukvadze és fia, Tsotne Machavariani is indulhat az Olympstats szerint. Az már sokszor előfordult, hogy ugyanazon az olimpián családtagok vettek részt, de anya-fiú páros eddig még nem indult. Az Olympstats 70 szülő-gyerek párosról tud.

Felcsútra került a Buzánszky-hagyaték is

A Puskás Intézet közleménye szerint az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes futballista pályafutása emléktárgyainak sorsáról Buzánszky örököse, fia döntött, s a több száz darabból álló gyűjtemény a labdarúgó születésének 91. évfordulóján a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián működő intézménybe került. A relikviák között van az ötkarikás arany- és a vb-ezüstérem, a 100.

Alapítványt hoznak létre Fülöp Márton emlékére | 24.hu

Tehetséges fiatalokat és daganatos betegeket támogatnak majd.

„A Buducsnoszté az egyik legígéretesebb projekt a női kézilabdában”

A kétszeres győztes Győri Audi ETO szombaton a címvédő Buducsnoszt Podgoricával küzd meg a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti final fourjának elődöntőjében. Felvezetőnk első részében az ellenféllel foglalkozunk, bemutatjuk, hogyan épül fel a mai női kézilabda egyik fellegvára. Mindehhez az európai szövetség Podgoricát és Dragan Adzsicsot jól ismerő szakíróját, Nemanja Szavicsot hívtuk segítségül.

Hanga Ádám az Euroliga legjobbjai között

Hanga Ádám, a spanyol Laboral Kutxa Vitoria kosarasa lett a férfi kosárlabda Euroliga 2015/2016-os idényének harmadik legjobb védőjátékosa. A sorozat honlapja szerint a 26 éves magyar légióst csak a CSZKA Moszkvát erősítő amerikai Kyle Hines és a török Fenerbahce cseh centere, Jan Vesely előzte meg az edzők szavazásán.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Megvan a magyar válogatott Eb-buszának felirata

Lezárult a szavazás az Európai Labdarúgó Szövetség [UEFA] honlapján, így kiderült, hogy milyen felirat szerepel majd a magyar válogatott buszán...

Close