Sportszemle — 2016/05/02 at 06:30

Sportszemle 2016.05.02.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Tíz hónapja szült, Rióban maratont fut Erdélyi

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet Jókora tülekedés látszik a magyar szintidős maratonfutó hölgyek között a riói repülőjegyért. Öten szereztek jogosultságot tavaly nyár óta tartó kvalifikációs időszakban az ötkarikás indulásra, közülük mégis csak hárman állhatnak rajthoz nemzetenként. Az olimpia előtti 100.

Olasz stadiont neveznek el Puskás Ferencről

Olasz források szerint hamarosan Puskás Ferenc nevét fogja viselni egy toszkán kiscsapat pályája. A Signa az egyetlen olasz klub, amelynek színeiben Puskás futballozott, még ha csak egy meccs erejéig is. Az olasz futballügyekben jól értesült Tuttomercatoweb.it és egy helyi portál is úgy tudja, hogy május 14-én Puskás Ferencről nevezik el egy kis toszkán klub, a Signa 1914 stadionját.

Női kézi: Hornyák hazatér, a klubvezetéshez is csatlakozik – NSO

A jelenleg a francia OGC Nice női kézilabdacsapatát erősítő Hornyák Ágnes a szezon végeztével hazatér, és a Budaörs együttesében folytatja pályafutását, ahol a klubvezetőség munkájába is bekapcsolódik. „Több éve keres a budaörsi kézilabdaklub, s most olyan ajánlatot kaptam, amely nem csupán a csapat meghatározó játékosaként számít rám, hanem szakmai igazgató-helyettesként csatlakozhatom a klub vezetéséhez, ahol már az első évben meg kell szerveznem a szivacskézilabda oktatást az óvodákban, segítenem kell az iskolai kézilabdaprogramban.

Ilyen stadiont még nem avattak itthon

Szombat délután néhány ezer emberrel avatták az első olyan magyarországi stadiont, amit kizárólag amerikaifutballra használnak majd a jövőben, ami azért elég jól jelzi, hogy a sportág mennyire népszerű lett itthon az utóbbi években.

Gazellatesttel is ki lehet állni a hét próbát

Farkas Györgyi a pekingi olimpián ismerkedett meg a legendás olimpiai bajnok kalapácsvető Zsivótzky Gyula fiával, a szintén többpróbázó Zsivoczky Attilával, aki ma már a Rióba készülő sportolónő férje és edzője. 2008 óta felfelé ível a pályafutása, a tavalyi vb-n hatodik, az idei fedett pályás vb-n ötödik lett hét-, illetve ötpróbában.

A labda mindenekfelett

A labdarúgásban több mint 150 éve fektették le az alapszabályokat, de a mai napig születnek döntések apróbb szabálymódosításokról, hogy a modern kor és a változó körülmények igényeit is kielégítse a játék. Ami viszont még jobban jelzi a focira való mindenkori igényt, az a belőle kifejlődő új sportágak születése.

A sportolóanyukák sikeressége nem a hormonokban van

A sportolóanyukák sikeressége nem a hormonokban van – Az olimpiai bajnok kajakos, Fazekas-Zur Krisztina erősebb, mint valaha, egyesben is Rióba jutna. Férje miatt indult amerikai színekben, de így van a helyén minden, hogy Magyarországnak nyer. Nagy kincs itt sportolni. Amerikai férje az edzője, ahogy Hosszú Katinkának.

Puskás Ferenc arcképével díszített Unicumot ad ki a Zwack

2016-04-29 14:33:06 A Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpontban mutatták be a Zwack Unicum limitált, a palackon Puskás Ferenc arcképével ellátott új kiadását, amely mától kapható. A híres likőrgyár megemlékezésének apropója: 50 évvel ezelőtt, 1966 májusában vonult vissza a Real Madridból Puskás Ferenc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.04.29.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close