Sportszemle — 2016/04/25 at 06:30

Sportszemle 2016.04.25.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Jönnek az olimpiás és az alaptörvényes érmék

A riói olimpia tiszteletére háromféle, az alaptörvényére kétféle emlékérmével állt elő az MNB, derül ki Matolcsy György jegybankelnök csütörtöki rendeletéből. A jegybank XXXI. Nyári Olimpiai Játékok megnevezéssel 5 ezer forint értékű arany, 10 ezer forint értékű ezüst és 2 ezer forint értékű rézötvözetű emlékérmét bocsát ki a riói olimpia tiszteletére.

Egerszegi is nemet mondott a MOB-nak

Egerszegi Krisztinát is megkeresték a MOB és a Túró Rudit gyártó cég közös akciójának ügyében, de Hosszú Katinka és Puskás Ferenc örökösei után a XX. század legjobb magyar sportolónőjének választott úszóklasszis is nemet mondott. A Túró Rudi és a Magyar Olimpiai Bizottság közös akciójának keretén belül a csokigyártó egykori és jelenlegi magyar sportolók képeit teszi a csomagolásba, amiket lehet gyűjteni és albumba ragasztani.

A FIFA elnökének nagyon nem tetszik, ami Katarban zajlik

A februárban megválasztott Infantino kétnapos katari látogatása során bejelentette egy speciális munkacsoport létrehozásának tervét. A testületnek figyelemmel kell majd kísérnie az előkészületeket, mert – mint az elnök elmondta – még mindig sok kihívással kell megküzdeniük a közel-keleti országban. Az Amnesty International három héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott, részletes jelentésében visszaélésekről számolt be a világbajnokság munkálataival kapcsolatban.

Ecclestone megerősítette: 2026-ig marad az F1 a Hungaroringen

A Forma-1-et irányító Bernie Ecclestone is megerősítette, hogy 2026-ig biztosan rendeznek majd F1-es futamot a magyarországi Hungaroringen. Az Autosportnak azt mondta, hogy megvan a szerződés, és a helyiek jó munkát végeznek a pályával, a rendezés pedig jó az országnak és a Forma-1-nek is, ezért ő személy szerint nagyon örül, hogy még egy évtizedig rendezhetnek futamokat az országban.

Ázsia: futballtörténelmet írt a nő, aki férficsapattal lett bajnok

Bajnokot avattak pénteken a hongkongi Premier League-ben, a címet az Eastern hódította el, miután idegenben 2-1-re legyőzte a South China együttesét, és behozhatatlan előnyre tett szert. Csan Jüen-ting futballtörténelmet írt (Fotó: the-afc.com) Az Eastern az utóbbi két évtizedben az első bajnoki címét szerezte meg, de nem ez az igazán különleges a sikerben.

Akkor sem lesz orosz olimpiai bojkott, ha az atlétáik nem indulhatnak

Vitalij Mutko orosz sportminiszter szerint az ország atlétáinak erkölcsi joguk, hogy indulhassanak az augusztusi riói olimpián, és biztos, hogy nem bojkottálják az ötkarikás játékokat. Mutko a német Der Spiegel című lap szombati számában elmondta, az orosz vezetés mindent megtett annak érdekében, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) visszaállítsa az orosz szövetség (VFLA) tagságát, amelyet a 2014-ben kirobbant doppingbotrány nyomán tavaly novemberben függesztett fel.

Az Aranycsapat előtt is volt futballunk, nem is akármilyen

A tízmillió futballszakértő országában akad egy közös nevező: az Aranycsapat. Mindegy, hogy nyolcvan- vagy húszéves a futballbolond, mind egyetért abban, hogy a Sebes Gusztáv által trenírozott válogatott sikerei és eredményei elvitathatatlanok. A Grosiccsal, Bozsikkal, Buzánszkyval és Puskással felálló tizenegynél az ötvenes évek óta nem igen volt erősebb nemzeti együttes.

Minden olimpia padlóra küldött, de érmet akarok

Számon tartja még, hányszoros magyar bajnok? Ha nem lettem volna a napokban egy olimpiai pályázatot népszerűsítő fesztiválon, akkor nem tudtam volna határozottan válaszolni erre a kérdésre. Mivel azonban ott elmondták, hogy 17-szer nyertem, így lényegesen könnyebb a dolgom. Sőt most még azt is tudom, hogy tízszer voltam egyéniben a legjobb, és hétszer csapatban.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.04.22.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close