Sportszemle — 2016/04/22 at 06:30

Sportszemle 2016.04.22.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Ügyesen összepilinckáztunk egy vb-aranyat

A tavalyi olimpiai kvalifikációs világbajnokság legemlékezetesebb és legüdítőbb győzelme a Molnár, Tótka pároshoz fűződik. Nem elsősorban amiatt, mert a magyarok ezen a távon az elmúlt tíz évben többnyire nem voltak éremközelben, hanem mert az első, érvénytelenített döntő után a második fináléban is ők voltak a leggyorsabbak. Molnár Péter 1986.

A Balaton egyik legszebb pontján futhatunk

Tíz nap múlva, április 30-án rajtol Balatonfüreden a Runner’s World Run futóverseny. A résztvevők négy különböző táv közül választhatnak a felkészültségi szintjüknek megfelelően. A Maratonman és a Runner’s World közös futóversenyén négyféle táv közül lehet választani: 6.5/10,5/21/42 km. Ami a pályát illeti, a szervezők hangsúlyozzák: a Balaton egyik legszebb helyén, kényelmes és biztonságos körülmények között teljesíthetik az indulók az általuk választott távot.

Nagyobb gond az agresszió a sportban, mint hinnénk

A sporttal kéz a kézben jár a világ bármely táján a fizikai és lelki erőszak. Ez leginkább abból fakad, hogy sportolás közben nagy mennyiségű adrenalin termelődik, ráadásul megjelenik a testi kapcsolat és az erőlködés, ezek együttes hatása szabadítja fel az agressziót – magyarázta a HVG-nek Faludi Viktória sportpszichológus.

Michelisz: Nem mi vagyunk az esélyesek a Hungaroringen, de… | 24.hu

A gyári Hondával versenyző Michelisz Norbert számára mindig is a lelátóról érkezett a hazai pálya előnye a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi hétvégéjén.

Senki nem mer nyíltan szembeszállni Gyárfás Tamással

A Magyar Úszó Szövetség vasárnap délelőtt tartja évi rendes közgyűlését. Jó kérdés persze, hogy ilye… Olvassa el a NOL.hu-n!

A kínaiak a kerékpársportot is megvehetik kilóra

Egyre többször kerülnek elő azok a híresztelések, hogy Vang Csien-ling (Wang Jianlin), a kínai Dalian Wanda Group igazgatója a kerékpársportba is befektethet. Nem alulról építkezne, a Tour de France-ot és Giro d’Italiát rendező cégeket vásárolná fel. A SportPro egyik szerkesztője kapott állítólag megbízható információkat arról, Vang Csien-ling ajánlatot tett a Tourt szervező ASO-ra és a Girót rendező RCS Sportsra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Három éven át tesztelik a mezszponzorációt az NBA-ben

Az NBA első embere, Adam Silver nyilatkozata szerint évente 100 millió dollárt hozhat a mezszponzoráció bevezetése. Az első logók a...

Close