Sportszemle — 2016/04/20 at 06:30

Sportszemle 2016.04.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az a gól, amit a sólyomszem megad

A brit rendszert, amelyet a krikettben és a teniszben is alkalmaznak, és a 2014-es brazíliai futball-világbajnokságon is használták már, tíz francia stadionba telepítik. Az UEFA januárban jelentette be, hogy használni fognak gólvonal-technológiát a kontinensviadalon, majd márciusban megerősítette, hogy a májusi Bajnokok Ligája- és Európa Liga-döntőben is bevetik a rendszert, amely segít a játékvezetőknek, illetve az asszisztenseknek, hogy helyesen ítéljék meg, a labda teljes terjedelmében áthaladt-e a gólvonalon vagy sem.

A magyaroknak? Ugyan már, semmi esélyük

Nem sok esélye van Budapestnek a 2024-es nyári olimpiai játékok rendezési jogának elnyerésére – véli az Insidethegames olimpiai weboldal munkatársa annak ellenére, hogy a magyar fővárosnak jó adottságai vannak. A szervezők azonban vélhetően már az indulásnál hibáztak.

Magyarországon precedensértékű Dudás doppingügye

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség kedden közleményben számolt be arról, hogy a 25 éves sportoló a tavalyi Európa Játékokon egy olyan mintát adott le, amely alapján megállapították a doppingvétséget. Dudás aranyérmet nyert Bakuban. „ Ez a doppingeset egy hosszabb folyamat eredménye.

Kreatív Online – Elindult a Mol közösségépítő kampánya

A kezdeményezés célja, hogy több millió magyarban felébressze a mindenkiben ott szunnyadó szurkolót – írja a Mol közleménye. A kampányt a Greenroom készítette, ők küldték el nekünk a kampányt bemutató leírást is. Általános információk a kampányról Mivel jégkorong-világbajnokság, foci-Eb és olimpia is van ebben az évben, a Mol úgy döntött, hogy a fél éves kommunikációs stratégiáját a sportra építi.

Pastor: A Veszprém folyamatosan a bírók nyakán ül

Juan Carlos Pastor nehezen viselte, hogy a MOL-Pick Szeged elveszítette a Magyar Kupa-döntőt a Veszprém ellen, de büszke csapatára, mert jobban játszott ellenfelénél. A spanyol szakember szerint a bírók gyakran tévedtek csapata kárára, de Spanyolországban megszokta, hogy ellenszélben játszik. “Büszkének kell lenniük arra, amit Debrecenben játszottunk.

Magyar Kupa: Ehhez már nincs kedve senkinek – Hrutka – NSO

Hrutka János már korábban is kiállt a Ferencváros szurkolói mellett, s most ismét üzent, méghozzá a Magyar Kupa Újpest-Ferencváros döntője kapcsán. A Fradi-pályán megtartandó meccsen az Újpest lesz a házigazda, az MLSZ a rendező, és Hrutka szerint a ferencvárosi szurkolótábor az igazi vesztes. „Pedig sokszor megfogadtam, hogy nem írok már, nem foglalkozom vele…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Miért kapott David Guetta saját vagont az Európa-bajnokság trófeáját körbehordozó vonaton?

UEFA EURO 2016 Trophy Tour néven 25 állomásos körúton mutatják be Franciaországban a Henri Delaunay kupát. Az érdeklődők fotózkodhatnak is...

Close