Sportszemle — 2016/04/19 at 06:30

Sportszemle 2016.04.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Lecserélik a vizes-vb kínossá vált arculatát

Megszabadul a sokat kritizált plakáttervektől a jövő évi budapesti vizes-vb szervezőbizottsága, a tavaly bemutatott logóval együtt. A kiválasztott új arculat iskolai vizsgafeladatként készült, nagy karriert futott be a közösségi médiában. Elvetette a 2017-es budapesti úszó-világbajnokság nemrég nyilvánosságra hozott, sokak által bírált plakátterveit a szervező Budapest 2017 Nonprofit Kft.

A magyar szörfös kiállt a fair play-ért, az ellenfele nem

Cholnoky Sára télen síoktatóként dolgozik, aztán vízen van. Volt ugyan tapasztalata szörfözésben, de 2006-ban a magyar bajnok Körtvélyesi Miklós beszélte rá, hogy versenyszerűen is űzze a sportágat. Nem volt rossz döntés, a bajnoki címek, sőt 2012-ben a férfiak közt elért összetett bajnoki harmadik hely is ezt igazolta. 1988. november 3-án született Budapesten.

A Pancho Aréna a világ legszebb luxusstadionja

A Footballs Top Ten nevű oldal a világ tíz legszebb stadionjáról készített összeállítást, amelyben a felcsúti Pancho Aréna végzett az első helyen. A kizárólag tízes listákat posztoló oldalon illusztris mezőnyt utasított maga mögé a Makovecz Imre tervei alapján épült stadion, amelyről a cikk szerzője azt írja, többen férnek bele, mint ahányan lakják a falut.

Torna: Ónodival együtt lett olimpiai bajnok, Rióba is kijutott – NS

Egyedülálló tettet vitt véghez Oksana Chusovitina, az üzbégek negyvenéves tornászlegendája: az olimpiai, világ- és Európa-bajnok 1992, 1996, 2000, 2004, 2008 és 2012 után hetedik olimpiájára kvalifikálta magát, ez más tornásznőnek még sohasem sikerült.

Hőkamera buktatja le a motorral csaló bringásokat?

A Corriera della Sera nevű olasz lap és a francia Strade 2 tévéműsor két oknyomozója együttesen arra jutott, hogy hiába próbálja a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elkapni a rejtett motorral csaló versenyzőket, a mechanikai doppingot ennek ellenére használják a mezőnyben. Két versenyen is találni véltek csalókat.

Megszületett a futsal bibliája!

2016-04-18 15:46:48 Hétfő délelőtt sajtótájékoztatón, nagy érdeklődés mellett mutatták be a „101 Futball és Futsal gyakorlat” című könyvet. Pár napja Dárdai Pál is említette egy interjúban: a futsal milyen fontos része a Hertha BSC felkészülésének is. A magyar szakember nem tagadta, egy-egy bajnoki után a hetet mindig futsal edzésekkel kezdik.

„Egyből igent mondtam” – egy magyar átlövő a francia Riviérán – NSO

Kilenc szezon során mindent megnyert a Győri Audi ETO női csapatával, majd pályafutása végéhez közeledve tavaly nyáron légiósnak állt, miután nem tudott nemet mondani az OGC Nice hívó szavára. Amellett, hogy a francia Riviérán festői környezetben tölti a napjait, a hajrára a nizzai csapat is belelendült, az idény végén mégis hazatér a játékos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.04.18.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close