labdarúgás, Sportmarketing — 2016/04/19 at 09:50

Miért kapott David Guetta saját vagont az Európa-bajnokság trófeáját körbehordozó vonaton?

by

UEFA EURO 2016 Trophy Tour néven 25 állomásos körúton mutatják be Franciaországban a Henri Delaunay kupát. Az érdeklődők fotózkodhatnak is a labdarúgó Európa-bajnoknak járó serleggel.

Az Európai Labdarúgó Szövetség [UEFA] egy vonatot alakított át teljesen egyedivé, hogy körbeutaztassa Franciaországban az Európa-bajnokság trófeáját. Az UEFA EURO 2016 Trophy Tour a nyári eseménynek otthont adó városokban három napra, a köztes állomásokon pedig két napra parkol le.

uefa-euro-2016-trophy-tour-map

Az esemény forgatókönyve minden városban ugyanaz. Az első napon helyi tisztségviselők, UEFA képviselők és sport nagykövetek fogadják a vonatot, majd körbeviszik a Henri Delaunay kupát a városban. A trófea ezután visszatér a saját vagonjába a vonaton, ahol az érdeklődők a 9:00 és 18:00 óra között nyitvatartó kiállítás keretében tekinthetik meg.

Henri-Delaunay-Cup

Az egyedivé átalakított szerelvény négy tematikus kocsiból áll. Az elsőben található az Eb-trófea, amivel fotózkodhatnak is a rajongók. A második kocsiban a kontinensviadalok történelmét és legemlékezetesebb pillanatait bemutató kiállítás tekinthető meg, fotókkal, videókkal és relikviákkal. A harmadik vagont David Guetta stúdiójává alakították át. A francia DJ készíti az Európa-bajnokság hivatalos dalát, amelyből a szurkolók is kivehetik a részüket. Az utolsó kocsiban a korábbi Eb-kabaláké a főszerep, de természetesen a mostanival, Super Victorral is találkozhatnak a látogatók.

uefa-euro-2016-trophy-tour

Az UEFA EURO 2016 Trophy Tour április 1-én kezdődött és egészen a foci-Eb rajtjáig járja a házigazda országot, tehát június 9-ig csíphetik el az érdeklődők. Részletes információk a rendezvény hivatalos honlapján érhetők el.

Forrás: trophytour.fr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.04.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close