Sportszemle — 2016/04/11 at 06:30

Sportszemle 2016.04.11.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Meghökkentő ötlettel állt elő Mocsai, bevezetné a tudományosnak látszó fokozatot

A Testnevelési Egyetem rektorának lapunk birtokába került tervezete szerint egy új, speciális doktori fokozatszerzési eljárásban egyetlen év alatt meg tudná szerezni a doktori címet egy sportoló vagy sportszakember. Mocsai Lajos példát mutat: tavaly szeptemberben a Debreceni Egyetem díszdoktora lett Czeglédi Zsolt / MTI A Magyar Rektori Konferencia megbízásából egy új, speciális sporttudományi doktori fokozatszerzési rendszer kialakításáról írt tervezetet Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE) rektora.

Mentsétek meg a vízilabdát, különben baj lesz

„Ez az igazi póló: süt a nap, az ég kék, a labda sárga, ülünk a szabadban, és élvezzük az életet” – mondja Faragó Tamás. És még azt is, hogy „optimális körülmények között mindez magas esztétikai élménnyel párosul.” A Hajós 33 méteres nyitott medencéjében a legjobb magyar női vízilabdacsapat, a BL-ben a final fourba jutott UVSE második csapata, az UVSE-Margitsziget, ellenfél a Kecskemét.

A varrógép és az esernyő találkozása a boncasztalon

Sokan azok közül, akik a magyar labdarúgáson szocializálódtak, úgy vélik: a futball és a szépirodalom kereszteződése csak olyan véletlen lehet, mint a varrógép és az esernyő találkozása a boncasztalon.

Senkinek nem akar bizonyítani

Kajak-kenu Lipiczky Ágnes, 2016. április 8., péntek 11:16, frissítve: péntek 11:22 Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere átadja a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal polgári tagozat kitüntetést Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredzőnek, olimpiai ezüstérmes kajakozónak az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI Szeret a meglepetés erejével élni Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki öthetes abu-dzabi edzőtáborozás után a szokott helyszínen, Szolnokon folytatja a felkészülést csapatával.

Csak az öt óra edzés és a félsz mindennap

Molesztálások, verések, alpári hangnemben üvöltözés, lelki terror, csoportos erőszak – hihetetlen történetekre derült fény az utóbbi években a magyar úszósport világából. Hogyan lehet egy egyébként példaképeket nevelő közeg annyira zárt, hogy ilyen esetek csak véletlenül derüljenek ki? “Akik benne vannak, sokszor nem is tudnak arról, hogy zárt rendszerben vannak: egyszerűen csak mindentől védik magukat.

„Sokkal gyorsabb, agresszívabb a játék”

A magyar férfi kosárlabdacsapatoknak az Euroliga Makó-Jeruzsálem távolságra van, éppen ezért nagy szó, hogy egy hazai játékos az idei sorozatban együttese meghatározó alakja. Hanga Ádám, a spanyol Laboral Kutxa Vitoria 201 centiméter magas dobó-hátvédje interjút adott lapunknak. – Csütörtök késő este, az Euroliga csoportmeccseinek utolsó fordulójában a német Bamberg otthonában 89:69-re kikaptak, így a második helyet szerezték meg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.04.08.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close