Sportszemle — 2016/04/08 at 06:30

Sportszemle 2016.04.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Ahol sílécen érkeznek a csapattársak – Iváncsik Tamás Norvégiában –

Viszontagságos másfél éven van túl a veszprémi kézilabdacsapattól 2014 nyarán távozó Iváncsik Tamás: az elmúlt időszakban megjárt három csapatot is, és szinte csak javuló formája volt állandó. Utóbbi viszont Xavi Sabaténál már válogatott meghívót is ért, így a szélső négyéves szünet után öltheti magára újra a nemzetiszínű mezt.

Nem Michelisz árnyékában kell versenyeznünk

A Michelisz Norbert által kitaposott úton haladnának a Zengő Motorsport fiatal pilótái, akik ezzel együtt kihagynák azt, hogy a gyári Honda-szerződésig jutott túraautós utódjainak könyveljék el őket. A WTCC-be nevezett 19 éves Ficza Ferenc és a 17 éves Nagy Dániel, illetve a túraautó Eb-ben (ETCC) induló 21 éves Nagy Norbert a Digi Sport Reggeli Start vendégei voltak csütörtökön.

Dárdai Herthája rosszul járhat a BL-szerepléssel

A Hertha kapusa, Rune Jarstein vasárnap öt gólt kapott a Mönchengladbachtól, főleg az elsőnél hibázott óriásit, a berliniek magyar kapusedzője, Petry Zsolt szerint mégsics kapuskérdés a klubnál. A Dárdai Pál által vezetett csapat továbbra is BL-főtáblát érő helyen áll a bajnokságban, ami Petry szerint erőn felüli teljesítmény, így szerinte nem is tenne jót a csapattal, ha bejutna a Bajnokok Ligájába.

Női kézi: nem érdekli az olimpia, lemondott a veséjéről – NSO

Joana Bolling idén nyáron az argentin női kézilabda-válogatott tagjaként vehetne részt a riói olimpián, ám úgy döntött, lemond erről – és az egyik veséjéről, az édesapja javára. Elvis Bolling és Joana Bolling A Virgin-szigetekről származó Elvis Bolling profi kosárlabdázóként került Argentínába, most húszéves lánya, Joana már a dél-amerikai ország színeit képviseli, kézilabdában.

Egy szponzor már kiszállt az úszószövetségből Kiss László miatt

A Kiss László úszókapitány körül kialakult botrány miatt nem támogatja tovább a Magyar Úszó Szövetséget a KÉSZ Csoport, írja a HVG. A csoport azt írja közleményében, hogy elkötelezettek a magyar élsport és az utánpótlás támogatása mellett, ugyanakkor egyik legfontosabb elvük a feddhetetlenség.

Előnevezési csúcs a Vivicittán

Tíz nap múlva, április 16-án rajtol a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás. A futamok rajtja és a befutója a Margitszigeten lesz. Az idei programhoz – immár hagyományosan – a Fenntarthatósági Média Klub is csatlakozik jótékonysági felhívásukkal.

Képek: 100 ezer néző előtt debütálhatnak a vb-n a magyarok! – NSO

Először indul magyar páros a Cheerleader Világbajnokságon! Az International Cheer Union (ICU), vagyis a Nemzetközi Cheer Szövetség szervezésében április 20. és 22. között rendezik meg a 2016-os Cheerleading Világbajnokságot. Az Orlandóban esedékes eseményen idén először a magyar válogatott is képviselteti magát: a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club versenyzői, a Balogh Patrícia és Szabó Hanna alkotta páros indul a rangos megmérettetésen.

Kajak-kenu: „Egy kis segítség, hogy olimpiai bajnokok legyetek” – N

„Te is ilyen lehetsz!” A Pesti Magyar Színház előadás-sorozatában klasszis sportolók beszélnek pályájukól.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ausztrália esélyes a legkreatívabb olimpiai formaruha címére

Alighanem az ausztrál olimpiai csapatnak lesz az egyik legmenőbb formaruhája a riói olimpián. Első ránézésre semmi különös nincs az öltözékben,...

Close