Sportszemle — 2016/04/04 at 06:30

Sportszemle 2016.04.04.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Tajti Mátyást kicsit sem érdekli a Real Madrid

Ösztönös marketingfogás, vagy a profi sportolóktól ellesett kommunikációs trükk, hogy a legnagyobb közösségi portálon tájékoztat a pályafutásáról? – Egyik sem. Valahogy adta magát, hogy ott szólok az emberekhez, ahol eljut az üzenet. A Facebook ilyen. – Milyen időközönként posztol? – Amikor van mondandóm. – Titokzatosan hangzik.

A gyufa fejét is ellövi

Orosz Viktor az idén Ankarában a juniorok között győzött, miután 593 körös ifjúsági országos csúcsot lőtt, és egy izgalmas meccsen, egy ponttal megnyerte a döntőt görög ellenfele előtt. „Volt egy furcsa bírói döntés, de aztán én három pókkal rákontráztam” – mondta Orosz Viktor.

Doppingkörkép Rio előtt: „Előbb-utóbb mindenki lebukik”

Utolsó frissítés: – Mostanában szenzációszámba megy a teniszező Sarapova és több orosz élsportoló lebukása a meldoniumfogyasztás miatt. Nyakunkon a foci-Eb és az olimpia. Mire számít, lesznek még tömeges lebukások, esetleg más hatóanyaggal is? – Olyan ez, mint a Gauss-görbe: egy ideig fölfut a lebukások száma, mert nyilván sokan használnak bizonyos szereket, aztán ritkulnak a pozitív esetek.

Berúgnák az üvegplafont

A nők valódi sztárok hazájukban: a 2015-ös, Japán elleni vb-döntőt 40 millió amerikai háztartásban követték élőben. Soha ennyien nem néztek még futballmeccset (férfit sem) az USA történetében, a USWNT ezzel lekörözte az NBA 2015-ös döntőjének nézettségét. A vb-győzelem után az egyik legjelentősebb amerikai sportmagazin, a Sports Illustrated 25 (!)

Petry Zsolt: A stadionoktól nem lesz jobb a focink

Fotó: Annegret Hilse / Europress/AFP – Nézte a magyar-horvát meccset? – Nem, de két edzésgyakorlat közben megvitattuk Palival (Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya – a szerk.). Egy felkészülési mérkőzés alapján nehéz következtetni egy csapat állapotára. A németek kikaptak az angoloktól három-kettőre, majd három nap múlva négy-egyre kiütötték az olaszokat.

Fontos pozíciót kapott Gyulai Márton az IAAF-ben

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) főtitkára, Gyulai Márton lesz a nemzetközi szövetség (IAAF) ifjúsági ügyekért és közösségi médiáért felelős bizottságának alelnöke. A MASZ szombati tájékoztatása szerint az újonnan létrehozott bizottságot az IAAF katari alelnöke, Dahlan Al-Hamad vezeti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

El Clasico – több, mint futball

El Clasico - több, mint futball. A világ legnézettebb összecsapása, ahol a futballtörténelem két legsikeresebb alakulata csap össze egymással. Nem...

Close