Sportszemle — 2016/03/24 at 06:30

Sportszemle 2016.03.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Vidéken szeretik a magas kosarasokat, a focistákra csak legyintenek

De vajon mi az oka annak, hogy amíg a legkedveltebb sport képviselőire, a futballistákra jószerével csak legyintenek ezeken a településeken és másutt, addig a kosarasok népszerűsége a palánkok magasságán is túlszökött, s a meccsekre rendre ezer-kétezer-háromezer néző volt kíváncsi?

Minden Eb-kapitány bére publikus, kivétel egyét

A Finance Football a napokban hozott ki egy összeállítást a nyári Európa-bajnokságra kijutott huszonnégy válogatott kapitányának fizetéséről. A listán csak egyetlen edző bére nem nyilvános: igen, a magyar válogatottnál dolgozó Bernd Storcké. Az MLSZ-elnök Csányi Sándor a napokban jelentette be, hogy 2018 júniusáig meghosszabbítják a német kapitány szerződését, arról viszont nem akart beszélni, hogy mennyit fizetnek neki, így a honlapnak sincs adata erről.

Hosszú Katinka tényleg azt csinál, amit akar

Hosszú Katinka januárban eltépte a Magyar Úszószövetség 12 millió forintos szerződését, és bár tavaly ő kapta a legtöbbet a szövetségtől a felkészülésére, idén már erre a pénzre sem tart igényt. A Magyar Olimpiai Bizottságtól érkező havi 400 ezer forintos Gerevich-ösztöndíjra viszont igen, és noha ez kötelezettségeket ró rá, megteheti, hogy dacol a MOB-bal is.

Jöhet a futball szuperliga

Nem csupán a PSG jelenlegi dominanciája teszi aktuálissá a kérdést, hanem az európai szuperliga újból fölkarolt ötlete is. Ez nagyobb fenyegetést jelent a futball hagyományaira, mint valaha. Régóta él persze annak az ideája – vagy sokak szerint inkább démona -, hogy a gigaklubokat a nemzeti bajnokságokból kivonva létrehozzanak egy szuperligát, amelyben nincs kiesés-feljutás, csakis a legerősebb klubcsapatok játszanak benne hétről hétre, bajnoki rendszerben.

Topligák: ekkora összeggel gazdagodtak a klubok a mezbevételből – N

Tizenhárom százalékkal nőttek a mezszponzori bevételek a legmagasabban jegyzett európai labdarúgó-bajnokságokban. Egy német felmérés szerint az idei szezonban 830 millió eurót (258.1 milliárd forintot) zsebeltek be az angol Premier League, a német Bundesliga, a spanyol La Liga, a francia Ligue 1, az olasz Serie A és a holland Eredivisie csapatai az előző idény 736 millió eurós (228.9 milliárd forintos) összbevételéhez képest.

Közleményben lázadnak a pilóták az F1-döntéshozás ellen

A szombati időmérő-fiaskó, majd annak gyors – ám nem jogerős – törlése után hivatalos közleményt adott ki a GP-pilóták szövetsége (GPDA), és felszólította a Forma-1 vezetését, hogy alakítsa át a döntéshozói rendszerét. Elsődleges cél, hogy a melbourne-i kvalifikációhoz hasonló kínos helyzet többé ne fordulhasson elő, de a levél mondanivalója ennél tovább mutat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A FIFA 122 millió dolláros veszteséggel zárta 2015-öt

Nyilvánosságra hozták a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénzügyi jelentését. A szervezet 2002 óta nem zárt veszteséges évet.

Close