future sports, Sportmarketing — 2016/03/24 at 16:20

Drónversenyből és robotfociból rendez világjátékokat Dubai

by

Jön a World Future Sports Games, a futurisztikus, technológia alapú sportok találkozója. A cél az innováció, a kutatások és a fejlesztések ösztönzése.

Az első World Future Sports Games 2017. december 28. és 30. között kerül megrendezésre Dubaiban. Az eseményt a frissen alapított és szintén Dubaiban székelő World Federation of Future Sports [WFFS] égisze alatt tartják majd, de több helyi előkelőség, így Mohammed bin Rashid, az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke, és Hamdan bin Mohammed, dubai koronaherceg, is a játékok mellé állt.

drone-verseny

Kilenc sportágban terveznek versenyeket: robotfutball, robotfutás, robotúszás, robot-asztalitenisz, robotbirkózás, drónverseny [távirányítású drónokkal], drónrepülés [emberrel a fedélzeten], vezető nélküli autók versenye és cybathlon. Ez utóbbi a biomérnöki technológiával – például robotikus művégtaggal – támogatott mozgássérült sportolók megmérettetését jelenti. A programban szereplő valamennyi futurisztikus sportág mesterséges intelligencia használatára és a modern technológia vívmányok alkalmazására épít.

robot-foci

A játékokra magánszemélyek, vállalatok, kutatóintézetek és egyetemek nevezését is várják. Ha sikeres lesz az első World Future Sports Games, akkor a tervek szerint kétévente újra megrendezik majd.

Azt még nem tudni, mekkora sikerrel debütál World Future Sports Games, a játékok hivatalos logója mindenesetre telitalálatos lett.

WFFS-logo

Forrás: prnewswire.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.03.24.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close