Sportszemle — 2016/03/21 at 06:30

Sportszemle 2016.03.21.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Jön a negyedik csere a futballba

A FIFA kísérleti jelleggel bevezeti a negyedik cserét az idei nyári olimpia futballtornájára, a Japánban rendezendő klub-világbajnokságra és az U20-as női világbajnokságra, de ezt a lehetőséget csak akkor lehet majd kihasználni, ha egy mérkőzésen hosszabbítás van. A döntést a végrehajtó bizottság hozta meg.

Kreatív Online – A szurkolókkal népszerűsíti a kézilabda BL-t a Sport TV

“Aki járt már valaha kézilabda Bajnokok Ligája találkozón hazánkban, soha nem felejti el az ottani hangulatot. Ezt az érzést adja át rövid spotjaiban a Sport TV azoknak a tévénézőknek, akik ezt még élőben nem élték át. A stáb meglátogatta a négy érintett magyar csapat szurkolóit, és izgalmas videókat készített az arénákban” – olvasható a csatorna által küldött közleményben.

A 102 éves zseni

San Franciscótól északra található az öbölpart egyik legszebb vidéke, a közeli Tiburontól alig néhány mérföldre elnyúló Belvedere. Áldhatja az eszét, aki időben vásárolt ingatlant a környéken. Az ötvenes években szinte fillérekért lehetett bárki tulajdonos, ma már súlyos dollármilliókba kerül egy kisebb ház. Tarics Sándor 1949-ben hagyta el Magyarországot, a kommunista hatalomátvétel után érkezett az Egyesült Államokba.

Meddig rohadhat még a Millenáris?

A magyar sport és a pályakerékpározás bölcsője a Millenáris Velodrom, de a több mint százéves létesítmény még egy ideig biztosan tovább rohad, mert a korábbi felújítási tervét kilőtték. Óbudán ugyanis egy új, többfunkciós fedett pályát építenének abban az esetben, ha Budapest rendezné a 2024-es olimpiát. Ez a pálya háromszor annyiba kerülne.

Már most látszik, hogy ez különleges olimpia lesz

Valamivel kevesebb, mint 150 napot kell még várni ahhoz, hogy augusztus 5-én elkezdődjön a 31. nyári olimpia Rio de Janeiróban. Már öt hónappal a rajt előtt is lehet tudni, hogy ez az olimpia sem fullad majd unalomba.

Atlétikai vb: nagyszerű, Márton Anita ezüstérmes! – NSO

A súlylökő Márton Anita a második helyen végzett a Portlandben zajló atlétikai világbajnokságon, 17 esztendő után fedett pályás vb-érmet szerezve a magyar atlétikának. Márton Anita az egyik kísérlete előtti pillanatokban a portlandi világbajnokságon (Fotó: AFP) Márton Anita a hatodik sorozatban elért 19.33 méteres országos csúccsal átvette a vezetést, a címvédő új-zélandi Valerie Adamset maga mögött is tartotta, csakhogy az amerikai Michelle Carter a verseny utolsó gyakorlatával (20.21) megelőzte.

Amekkora bukás az időmérő, akkora húzás az új gumiszabály

Amekkora bukás lett a kieséses időmérőből, annyira bejött a gumistratégia szabadabbá tétele a Forma-1-ben, legalábbis az idénynyitó Ausztrál Nagydíj alapján mindenképpen. Bár a 2015-ös és a 2016-os szezon között több ponton módosult a gumiszabály, a verseny szempontjából a legfontosabb változás az, hogy az eddigi kettő helyett már a versenyhétvégékre szállított mindhárom gumikeverék felhasználható, az egyetlen megkötés pedig csak annyi, hogy minden pilótának két különböző keveréket kell használnia, melyekből az egyiknek a Pirelli által megjelölt kettő közül kell kikerülnie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Így tesznek az angol bajnokságban azért, hogy hétközben is tele legyenek a stadionok

Az angol Football League kampányt indított azért, hogy növelje a hétközi fordulók nézőszámát, egyúttal arra ösztönözze a szurkolókat, tapasztalják meg...

Close